Top 8 cele mai bune seriale de vară

De Nicoleta Galeteanu, pe

Salvamarii din „Baywatch” şi idilele de pe nisipul din „Sunset Beach” au încins la propriu televizoarele în anii ’90 şi ne-au ţinut în vacanţa de vară lipiţi de micile ecrane.
Iată în continuare cele mai bune seriale de vară care au făcut valuri în verile toride.

Pasărea Spin/ The Thorn Birds

Difuzat în anul 1983, „Pasărea Spin” rămâne un film nemuritor care reuşeşte oricând să îţi transmită emoţia şi trăirile personajelor şi a idilelor lor senzuale şi interzise.

Filmul spune povestea de iubire dintre tânăra Meggie Cleary şi preotul Ralph de Bricassart, care nu poate rezista tentaţiei pe care o aduce dragostea în viaţa sa bisericească.

Prinţul din Bel Air/ The Fresh Prince of Bel Air

Aproximativ în aceeaşi perioada în care tresăream la „Salvaţi de clopoţel”, adolescentul Will Smith era pe val în Bel Air, la începutul anilor ’90.

Crescut pe străzile din Philadelphia, tânărul rebel ajunge la familia Banks, o familie foarte respectată din California, care vrea să facă din el un om respectabil, responsabil şi matur, dar Will are alte planuri…

Xena: Prinţesa Razboinică

Atmosfera de legenda olimpiană şi extraordinarele aventuri mitologice ale voluptoasei actriţe Lucy Lawless au făcut ca serialul, conceput ca spin-off după „Hercules: The Legendary Journeys”, să îl depăşească pe acesta din urmă.

Efecte speciale create de John Schulian şi Robert G. Tapert şi peisajele recreate din India, China şi din alte colţuri ale lumii, dar mai ales ţinuta sumară a personajelor ne conving că este un serial estival bun de revăzut.

Seinfeld

Lansat într-o zi de 5 iulie, 1989, serialul este considerat unul dintre cele mai bune sitcomuri din toate timpurile, deşi este o producţie „despre nimic”.

Patru prieteni care locuiesc într-un bloc din Manhattan şi se calcă pe picioare unul pe altul, îşi duc traiul la „Restaurantul lui Tom” din colţ, şi nimeni pare să nu aibă nicio altă „sarcină de serviciu” decât să intre în cele mai ridicole belele.

True Blood

Cu un scenariu exotic, o poveste „suculentă” cu vampiri însetaţi, True Blood este, fără îndoială, una dintre cele mai bune tentaţii TV ale verii.

Lost: Naufragiaţii

O insulă pustie, o pădure tropicală şi o serie de evenimente misterioase construiesc scenariul serialului care s-a transformat într-un fenomen televizat ce a cuprins cinefili din toată lumea.

Ca şi în cazul peliculei „Avatar”, Lost propune o experienţă unică într-un alt univers, acolo unde aventura nu are limite iar fenomenele sfidează legile naturii, a logicii şi a firescului, ce îţi creşte adrenalina.

Doi bărbaţi şi jumătate

Cine nu şi-ar dori să o ţină într-o petrecere într-o vilă în Malibu? Fără serviciu, fără griji, doar cu petreceri, aventuri şi păţanii ilare, viaţa în ritmul ăsta pare un concediu nesfârşit la care să tot visezi vara.

Spartacus: Nisip însângerat/ Spartacus: Blood and Sand

Grecia Antică, arena de luptă şi o armată de gladiatori sculptaţi şi aproape dezbrăcaţi. După „Gladiatorul” lui Ridley Scott, „Spartacus” este probabil cea mai reuşită producţie modernă care îi aduce în prim plan pe legendarii războinici spartani din vremea Greciei Antice.

Lupte sângeroase, jocuri politice, orgii sexuale, zeiţe elene şi intrigi imprevizibile construiesc scenariul unuia dintre cele mai incitante seriale noi de vară.

Vezi cum arată actorii serialelor din anii ’90!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter