Cei mai profitabili morţi celebri

De Nicoleta Galeteanu, pe

Moartea prematură a lui Michael Jackson a adus o durere imensă în rândul fanilor din toată lumea, dar a generat totodată şi cea mai mare avere post-mortem înregistrată…
… vreodată de un artist, în viaţă sau nu.

Cu încasări record de peste 275 de milioane de dolari într-un singur an, regele muzicii pop domină topul celor mai bine vânduţi artişti din toate timpurile chiar şi la un an de la moartea sa, scrie Forbes.

Potrivit publicaţiei, Michael Jackson este în acest moment cel mai profitabil artist, ale cărui încasări fabuloase din ultimul an au depăşit averile oricărui alt muzician sau actor.

Printre veniturile care au asigurat averea artistului se află vânzarea proprietăţilor, a obiectelor personale, a drepturilor de autor, precum şi a licenţei acordate Sony Music pentru filmul „This Is It”.

Elvis Presley

După recordul lui Michael Jackson, în topul celor mai mari încasări post-mortem se află Elvis Presley, cu încasări de 60 de milioane de dolari, de pe urma reşedinţei Graceland, din Memphis, transformată în muzeu, din vânzarea de albume şi obiecte personale sau licenţe acordate.

J.R.R. Tolkien – Stăpânul Inelelor

La 37 de an de la moartea sa, scriitorul J.R.R. Tolkien se află pe locul trei în topul Forbes, cu încasări de 50 de milioane de dolari înregistrate pe parcursul ultimului an.

Devenit faimos cu volumele fantastice din seria „Stăpânul Inelelor”, tot această poveste îi va asigura scriitorului un loc în topul celor mai prolifice personalităţi.

Ultimul film din trilogie a „lovit” cinematografele în 2002, iar un al doilea film după cartea „Hobbitul” este în producţie în Noua Zeelandă. În plus, peste 500 de mii de exemplare ale cărţilor scrise de Tolkien au fost vândute numai în ultimul.

Află ce alte nume completează topul celor mai mari averi post-mortem.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!