Surorile Prințesei Diana – Cine sunt Lady Sarah McCorquodale și Baroneasa Jane Fellowes

De Amelia Matei, pe
Imediat după ce a aflat de accidentul Dianei la Paris, din 31 august 1997, Prințul Charles a mers să ridice trupul neînsuflețit al fostei soții, aducându-l în Marea Britanie. Însă nu a fost singur atunci. Cele două surori ale Dianei, Lady Sarah McCorquodale și Baroneasa Jane Fellowes, l-au însoțit în trista călătorie.

Diana era mai tânără cu patru și, respectiv, șase ani decât surorile ei și pentru că acestea au petrecut o mare parte din copilăria ei la internat, nu a fost la fel de apropiată de ele cum a fost de fratele ei mai mic, Charles Earl Spencer. De altfel, el a fost și cel mai vocal când a venit vorba despre pierderea surorii lui.

Lady Sarah McCorquodale și Baronesa Jane Fellowes s-au retras definitiv din viața publică odată cu tragicul deces al surorii lor, Diana. Timp de două decenii nu s-a mai scris în presă despre rudele Prințesei Inimilor, iar acestea nu au mai apărut la niciun eveniment public.

Însă odată cu comemorarea a 20 de ani de la moartea Dianei, Lady Sarah și Baronesa Jane au apărut vorbind despre cum au primit vestea îngrozitoare a accidentului și a decesului surorii lor.

„Era extrem de atentă să își pună tot timpul centura de siguranță. De ce nu a făcut-o în acea noapte? Nu vom ști niciodată”, a declarat Sarah.

Lady Sarah este cea mai mare dintre copiii familiei Spencer și a fost dintotdeauna un reper și un sprijin pentru Diana. Este cunoscută drept sora care i-a făcut cunoștință Dianei cu Prințul Charles. Sarah r a avut o scurtă relație cu Prințul Charles în 1977 și a acceptat apoi în totalitate idila și căsnicia surorii sale cu viitorul monarh.

După înmormântarea surorii ei, unde a recitat o poezie, Lady Sarah a devenit președintele Diana Memorial Fund, fundație ce a strâns și donat peste 112 milioane de lire sterline în următorii 15 ani, până ce, în 2012, avea să fie închisă.

Lady Jane nu a mai vorbit cu presa de la moartea Dianei. Ea a devenit Baroneasă în anul 1999, după ce soțul ei a fost numit Baron și inclus în House of Lords. Fiica ei, Laura Fellowers, este nașa de botez a Prințesei Charlotte, fiica Ducilor de Cambridge.

Citește și – Avocatul Prințesei Diana, noi dezvăluiri despre moartea acesteia

Citește și – 10 momente în care Prințesa Diana a încălcat regulile rigide ale Casei Regale

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter