Şocant: Crime ciudate şi misterioase. Ghiceşte, cine e ucigaşul?

De Diana Zagrean, pe

Criminalii în serie şi ucigaşii cu sânge rece sfârşesc, de obicei, în închisoare. Dar nu toţi sunt prinşi şi unele cazuri rămân nerezolvate timp de zeci, dacă nu sute de ani. Iată câteva crime celebre, ciudate şi misterioase. Oare cine este ucigaşul?

Elizabeth Short („Black Dahlia”)

Povestea ei a fost transpusă recent într-un film noir, cu atmosferă sumbră şi mult mister. Tânăra de 22 de ani se mutase în Los Angeles pentru a se lansa în industria filmului.

Ea frecventa petreceri selecte, cu invitaţi din rândul regizorilor, scenariştilor sau producătorilor celebri de la Hollywood. Elizabeth Short, cunoscută mai târziu drept „Dalia Neagră” (poate datorită părului ei negru superb) a fost găsită moarta în dimineaţa zilei de 15 ianuarie 1947 pe o stradă din Los Angeles.
Femeia era tăiată în două, avea părul proaspăt spălat (ulterior s-a ajuns la concluzia că ucigaşul i-a curăţat părul pentru a nu lăsa dovezi), era plină de vânătăi şi avea gura tăiată până la urechi într-un rânjet sinistru.
Poliţia a avut zeci de suspecţi, dar majoritatea au fost doar nebuni care au declarat că sunt ucigaşii fetei. De fapt, adevăratul criminal nu a fost găsit niciodată, ceea ce a făcut ca povestea actriţei să rămână celebră.
Citeşte mai multe despre misterul neelucidat al Daliei în Vedete: Top 4 actriţe de la Hollywood care au murit suspect

Jack Spintecătorul

În perioada 1888 – 1891 prostituatele din East End, Londra dispăreau pe capete.
Deşi numai 5 crime au fost atribuite celebrului Jack Spintecătorul, se pare că ucigaşul a făcut mai mult de 18 femei.
Toate erau prostituate şi toate au fost ucise brutal. Poliţia era copleşită, în timp ce populaţia intra tot mai tare în panică.
O persoană necunoscută a trimis mai multe cărţi poştale şi scrisori către ziarele locale, semnând Jack Spintecătorul sau „Saucy Jack”.
Deşi ancheta a adus în discuţie peste 2.000 de persoane, dintre care şi câteva foarte cunoscute (scriitorul Lewis Carroll, prinţul Albert Victor sau medicul personal al reginei Victoria), poliţia nu a reuşit niciodată să-l prindă pe Jack Spintecătorul.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte crime oribile au rămas nerezolvate, pe pagina următoare!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter