„Sindromul copilului uitat” tot mai des întâlnit pe litoralul românesc

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 13 august 2018, 13:50
Mulți copii ajung să se piardă pe plajă sau să sufere din cauza inconștienței părinților prea entuziasmați să profite la maxim de vacanța de vară. În stațiunea Mamaia, există cel puțin 30 de cazuri zilnice, avertizează salvamarii.

Imaginile care au circulat pe internet, cu o fetiță încuiată în mașină de părinții care s-au grăbit să ajungă pe plajă, sunt cel mai recent exemplu de neglijență. Copila se afla blocată în scăunelul ei, pe bancheta din spate a autoturismului ce avea geamurile închise. Aceasta a fost observată de trecători, care au filmat scena și au urcat clipul pe internet, revoltați de atitudinea părinților, conform Digi24.

Într-o zi de vară, temperatura într-o mașină lăsată în soare poate ajunge și la peste 50 de grade, ceea ce înseamnă condiții imposibil de suportat pentru un copil mic.

Specialiștii avertizează și asupra faptului că sunt tot mai des întâlnite cazurile în care copiii nesupraveghiați în permanență de părinți ajung să se piardă în aglomerația de pe litoral. Salvamarii spun că se lovesc de peste 30 de astfel de situații în fiecare zi.

 „Rugăm părinții să îi aibă sub strictă supraveghere în permanență. Să nu îi lase nesupravegheați pe plajă. Oricând se pot pierde și, doamne ferește, să nu ajungem la cazuri mai rele”, a spus Alin Lupu, salvamar, pentru sursa citată. Acesta mai precizează că cel mai des se pierd copii în zona Cleopatra din Mamaia, unde fluxul de turiști este foarte ridicat.

Citește și:

Alina Eremia, cover emoționant după “Cerul” Proconsul

Cher a lansat coverul „Gimme! Gimme! Gimme!”, de pe viitorul album ABBA

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter