Pungile din plastic subțire vor fi interzise în România. Ce spune legea

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 07 iunie 2018, 11:14
Pungile din plastic subțire vor fi interzise în România. Ce spune legea care va fi aplicată începând cu 2019 și ce alternative au comercianții.

Pungile din plastic subțire vor fi interzise în România de anul viitor și nu se vor mai găsi în niciun magazin. Legea propusă de Guvern a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, conform Digi24.

Conform normelor europene, introducerea pe piața românească a pungilor din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner de la 1 iulie 2018 va fi interzisă. Începând cu anul viitor în niciun magazin nu se vor mai găsi astfel de pungi de unică folosință. Românii vor putea folosi totuși pungi din plastic cu mâner, dar mai rezistente, pentru a putea fi reutilizate.

Pentru a reduce cantitatea de deșeuri din plastic și protejarea mediului de factori poluanți, o alternativă la plastic sunt pungile biodegradabile realizate din amidon de porumb, care se degradează în 3-6 luni. Cele mai bune soluții pentru transportul cumpărăturilor sunt sacoșele din materiale textile sau hârtie, care pot fi reciclate.

Amenzile în cazul nerespectării noii legi pot ajunge până la 25.000 de lei.

Citește și: 

Cele mai populare plaje de nudiști din Europa

O adolescentă a supraviețuit miraculos după ce a fost împușcată de 7 ori

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter