Prognoza meteo ANM. Avertizare de vreme rea pentru 24 mai 2019

De Oana Dinu, pe
Prognoza meteo emisă de ANM vine cu vești proaste. Manifestări ale instabilității atmosferice se vor face resimțite în toată țara.

Meteorologii au emis un avertisment de vreme rea, valabil până vineri, 24 mai, la ora 22. Aceștia estimează că vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor lua și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. De asemenea, vor exista și intensificări de scurtă durată ale vântului ce se pot transforma în vijelii, iar izolat ar putea fi căderi de grindină, informează ANM.

Aceste fenomene se vor manifesta mai preganant în regiunil estice, sud-estice, nordice și centrale. Cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

Specialiștii ANM au adăugat faptul că astfel de manifestări se vor semnala și în după-amiaza zilei de sâmbătă, mai ales în zona Carpaților Orientali, cât și în regiunile apropiate.

Maximele se vor situa între 16 și 24 de grade, iar minimele între 8 și 17 grade.

Prognoza meteo ANM. Vremea în București

În același interval de timp, și în București instabilitatea armosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, precum și cantități de apă mai însemnate. Maximele se vor situa între 23 și 24 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 12 și 15 grade.

Prognoza meteo ANM. Vremea la munte

Și la munte vremea va fi în general instabilă, iar cerul va fi temporar noros. Se vor semnala averse pe arii extinse, care vor avea și caracter torențial, atât vineri, cât și sâmbătă. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină.

„Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat sau cumulat în întreg intervalul 30-40 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ce vor atinge și depăși 40-50 km/h pe creste. Trecător se va semnala ceață” a anunțat ANM.

Maximele se vor situa între 10 și 18 grade Celsius, iar minimele între 4 și 9 grade.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter