Prințul Charles, confesiune către fosta Prima Doamnă a SUA despre divorțul de Diana: „Este un fel de tragedie greacă”

De Mihaela Dobre, pe
Prințul Charles a comparat căsnicia cu Lady Di cu „o tragedie greacă care ar putea fi transformată într-o piesă de teatru”, într-o scrisoare expediată confidentei sale, Nancy Reagan. Fosta Primă Doamnă a SUA și moștenitorul coroanei Marii Britanii au corespondat timp de 40 de ani.

Într-o serie de scrisori, dezvăluite recent de presa britanică, Prințul Charles își exprima trăirile vizavi de sfârșitul căsniciei cu Prințesa Diana. „Lucrurile se înrăutățesc tot mai mult”, spunea el într-o scrisoare ce datează din 21 iunie 1992.

Corespondența personală dintre Prințul Charles și Nancy Reagan a fost făcută publică după ce a fost donată și a ajuns în arhivele de la „Presidential Foundation and Library” din Simi Valley, California.

„Draga mea Nancy, nimeni nu poate să înțeleagă cu adevărat aceste lucruri până când nu i se întâmplă lui însuși și tocmai de aceea lucrurile se înrăutățesc tot mai mult. Într-o bună zi îți voi spune întreaga poveste. E un fel de tragedie greacă și ar putea fi transformată cu siguranță într-o piesă de teatru foarte bună!”.

Într-o altă scrisoare, din 1985, prințul britanic a mulțumit soților Reagan pentru ospitalitatea lor și pentru s gală organizată la Casa Albă ce a inclus și un moment devenit ulterior legendar, după ce Prințesa Diana a dansat cu actorul John Travolta.

„Diana nu și-a revenit nici acum după ce a dansat cu John Travolta, Neil Diamond și Clint Eastwood într-o singură seară, fără să mai vorbesc despre dansul cu însuși președintele Statelor Unite!”, îi scria Prințul Charles lui Nancy Reagan.

Prințul de Wales a corespondat cu fosta Primă Doamnă a SUA până la moartea ei, în 2016, folosind coli de hârtie cu antet regal și cerneală neagră, care au devenit de-a lungul timpului un semn distinctiv al corespondenței sale.

Citește și – Prințul Charles se temea de divorț, înainte de căsătoria cu Diana

Citește și – Ce s-a întâmplat, de fapt, în luna de miere a Prințului Charles cu Lady Di

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter