Președintele francez Emmanuel Macron a adoptat un cățel

De Monica Cismaru, pe Ultimul update Miercuri, 30 august 2017, 14:39
Emmanuel Macron, președintele Franței, împreună cu prima doamnă, Brigitte Macron, au adoptat un câine de la un adăpost de animale de lângă Paris.

Nemo, un labrador negru, de doi ani, a devenit astfel primul câine al țării și va locui alături de stăpânii lui la Palatul Élysée, reședința prezidențială a Franței. Nemo a fost adoptat pe 27 august, iar cuplul Macron a petrecut mai bine de două ore la adăpostul de animale din Hermeray, de lângă Paris, până când s-au hotărât cu ce patruped să plece acasă.

nemo catel emmanuel macronNorthfoto

Numele de Nemo a fost ales de însuși președintele Macron, care s-a inspirat din cărțile lui favorite din copilărie – romanele lui Jules Verne. Numele labradorului vine de la Căpitanul Nemo al submarinului Nautilus, personajul din „Douăzeci de mii de leghe sub mări“.

În plus, numele lui Nemo mai are o semnificație. Conform regulilor Societății Canine Franceze, toți câinii cu pedigree adoptați anul acesta ar trebui să poarte nume care să înceapă cu litera N.

Nemo a avut deja primele îndatoriri oficiale de cățel prezidențial și a stat lângă președintele Emmanuel Macron când acesta l-a întâmpinat pe oaspetele său, președintele Nigerului, Mahamadou Issoufou.

Citește și – Brigitte Macron și Carmen Iohannis s-au plimbat împreună prin Muzeul Satului

Citește și – Ce a purtat Brigitte Macron la prima ei vizită în România

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter