Pescăruși în pericol din cauza alcoolului abandonat pe plaje. Ce s-a întâmplat cu ei

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 06 iulie 2018, 18:46
Pescăruși în pericol din cauza alcoolului abandonat pe plaje. Păsările au avut nevoie de îngrijiri, dar nu toți au putut fi salvați. Ce s-a întâmplat cu ei.

Medicii veterinari din Marea Britanie s-au confruntat recent cu o situație mai puțin obișnuită. Zeci de pescăruși au ajuns la ei din cauza faptului că nu mai puteau zbura și aveau un comportament anormal. Conform Centrului din West Hatch (Taunton, Somerset), în două săptămâni s-au înregistrat 30 de cazuri.

Păsările au fost salvate de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale, dar arătau rău, conform medicilor, și nu toate au supraviețuit.

„Unele dintre păsări au fost găsite inconştiente sau clătinându-se şi toate miroseau a alcool. Altele şi-au revenit după o zi de odihnă şi rehidratare” a declarat veterinarul David Couper.

Acesta este de părere că pescărușii ar fi putut mânca produse din zona fabricii de bere: „Părea să fi ingerat un tip de cereale – posibil de la fabrica de bere – care le-a îmbătat. Dar este ciudat pentru că anchetele au demonstrat că aceste produse ar trebui să aibă mici urme de alcool după ce a fost extras”.

O altă explicație ar fi că pescărușii beau din alcoolul rămas pe plajele din sud-vest și se amețesc, astfel că nu mai reușesc să meargă sau să zboare. Mulți au fost găsiți la est de Devon, Dorset şi Somerset.

O echipă de pompieri a fost solicitată pentru a salva un pescăruş de pe un acoperiş, dar până la sosirea lor, pasărea, care avea un comportament ciudat, a căzut. Şeful echipei a spus că pasărea a încercat apoi să zboare, dar nu a reuşit. „A regurgitat pe mine şi mirosea a bere” a spus acesta, scrie The Telegraph, citat de News.ro.

Citește și: 

Picioare de om, descoperite pe o plajă din Canada

10 femei ne-au spus cum și-ar dori să fie cerute în căsătorie

Sursă foto: 123rf.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter