(P) Romanian Design Week prezintă Art for Air, un proiect inedit realizat în parteneriat cu artistul vizionar Obie Platon, susținut de IQOS

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 28 mai 2021, 12:55

Romanian Design Week, cel mai important festival multidisciplinar din România care susține dezvoltarea designului și industriilor creative locale, și IQOS aduc în atenția iubitorilor de artă stradală un proiect inedit realizat în colaborare cu celebrul artist Obie Platon. Ediția 2021 se desfășoară în perioada 4-13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic și în spațiile partenere sub tema #Together.

Artistul contemporan român, cunoscut pentru stilul său suprarealist și implicarea sa continuă în proiecte de regenerare culturală prin artă a zonelor suburbane, Obie Platon a creat cu ajutorul vopselurilor inovatoare Airlite, care purifică aerul, un mural cu o dimensiune impresionată de 35 mp.

Opera poate fi admirată în Capitală începând cu 27 mai, în strada Matei Millo nr. 9. Prin această inițiativă, organizatorii festivalului Romanian Design Week 2021 și IQOS surprind și invită comunitatea la un dialog despre progres și inovație.

„Arta și designul au un impact asupra indivizilor și comunităților. Colaborarea dintre Romanian Design Week, Obie Platon și IQOS se bazează pe valori comune: inovația care deblochează noi perspective, puterea creativității, progresul și accentul pe comunitate. Muralul a fost creat prin folosirea vopselurilor inovatoare Airlite, iar acest lucru încurajeză dialogul creativ și ne invită să ne gândim la rolul colaborărilor în definirea viitorului”, a spus Andrei Borțun, CEO al fundaţiei „The Institute”.

Lucrarea lui Obie Platon aduce o nouă perspectivă asupra spațiului urban. Inspirat din fațadele clădirilor din cartierul Cișmigiu, muralul spune povestea unui oraș dinamic, aflat simultan într-un proces de construire a viitorului și deconstruire a prezentului. Mixul de motive arhitecturale și mașinării inteligente amintește de progresul care poate fi obținut prin colaborare.

„În muralul realizat pentru Romanian Design Week cu sprijinul IQOS, m-am inspirat din relația strânsă dintre comunitate și oraș, dintre oameni și tehnologii moderne. Altfel spus, am luat un peisaj urban tipic și l-am reconstruit așa cum l-am văzut eu. Am deconstruit lumea împărțită în ‘Noi’ și ‘Restul’ pentru a vizualiza împreună un viitor posibil, poate mai bun. Asta înseamnă pentru mine progres”, a mărturisit artistul Obie Platon.

(P) Romanian Design Week prezintă Art for Air, un proiect inedit realizat în parteneriat cu artistul vizionar Obie Platon, susținut de IQOS

Pe lângă muralul din strada Matei Millo nr. 9, Obie Platon îți va face simțită prezența și va aduce și mai multă culoare la RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, unul dintre punctele de întâlnire importante pentru comunitatea creativă din București în cadrul ediției din 2021 a acestui festival. Și aici, Obie Platon își va pune amprenta asupra locului, prin realizarea unui mural în fața spațiului care va găzdui mai multe expoziții internaționale.

Material susținut de IQOS.

Acest produs nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter