O tânără a „provocat revoltă” în Iran pentru că s-a filmat dansând

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 09 iulie 2018, 13:29
Mai multe persoane au fost arestate în Iran pentru că au postat pe Instagram mai multe videoclipuri. Printre acestea se află și o fată care „a provocat revoltă” pentru filmările în care apare dansând.

Maedeh Hojabri, în 18 ani, a fost arestată, alături de alți utilizatori ai site-ului de socializare. Contul tinerei avea peste 600.000 de urmăritori.

Ulterior, Hojabari a apărut la o emisiune a televiziunii de stat, împreună cu alți deținuți. Potrivit activiștilor, tânăra a făcut „confesiuni forțate”, tactică folosită deseori de autoritățile iraniene.

Televiziunea de stat a difuzat o înregistrare cu o femeie ce avea fața blurată. Ea plângea și tremura în timp ce descria motivația sa pentru realizarea videoclipurilor, notează The Guardian.

„Nu a fost pentru atragerea atenţiei. Am avut  mai mulţi fani şi aceste videoclipuri erau pentru ei. N-am avut intenţia să-i încurajez pe alţii să facă acelaşi lucru … Nu am lucrat cu o echipă, nu am primit nici o pregătire. Fac gimnastică”, a mărturisit tânăra.

Tânăra s-a filmat cu ajutorul unei camere în dormitorul ei, în timp ce dansa pe muzică pop şi rap, fără a purta un hijab, care este necesar în public.

Nu se știe din ce oraș al Iranului provine tânăra, însă, de la arestarea ei, videoclipurile sale au fost preluate de sute de oameni, care i-au oferit, astfel, o acoperire dincolo de contul ei personal.

Mai mulți oameni consideră că autoritățile vor interzice Instagram, care în prezent este una dintre puținele aplicații neblocate. Aici, Facebook și Twitter sunt filtrate.

Citește și: Justin Bieber și Hailey Baldwin s-au logodit

Citește și: Meghan Markle, apariție surprinzătoare la o recepție. Ce rochie a purtat

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter