Secretul unei vieți lungi, dezvăluit de o femeie la 109 ani: „Stați departe de bărbați!”

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 16 noiembrie 2021, 11:14
Jessie Gallan, din Scoția, a trăit o viață lungă, de 109 ani, devenind una dintre cele mai longevive persoane din istoria acestei țări. Înainte de a muri, în martie 2015, ea a dezvăluit care este secretul unei vieți lungi.

Deși a decedat în 2015, cuvintele ei încă trăiesc în inimile și mințile oamenilor din întreaga lume. Și asta datorită unor interviuri memorabile pe care Jessie le-a acordat în anul anterior morții sale.

În anul 2014, ea a declarat că a reușit să ajungă la această vârstă frumoasă deoarece s-a ținut departe de bărbați.

Potrivit lui Jessie, bărbații aduc „mai multe probleme decât merită”.

De asemenea, ea a dezvăluit că mânca în fiecare zi terci de ovăz (porridge), iar acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a atins o vârstă atât de înaintată.

Povestea lui Jessie Gallan

Gallan s-a născut în anul 1906, în Kintore, Scoția, unde familia ei formată din opt persoane locuia într-o casă cu două camere. Deși au avut mereu probleme financiare, copilăria ei a fost una foarte fericită.

Jessie, care nu s-a căsătorit niciodată, a renunțat la studii și a decis să își încerce norocul ca ospătăriță și cameristă. A lucrat în industria serviciilor foarte mult timp. Când a ajuns la bătrânețe s-a mutat într-o casă de bătrâni, specializată în îngrijirea vârstnicilor bolnavi sau singuri.

Acolo, Gallan a participat la diverse activități și întotdeauna socializa cu cea mai bună prietenă a sa, Sarah Jane.

Secretul vieții mele lungi este acela că m-am ținut departe de bărbați. Ei aduc mai multe probleme decât merită să-ți faci tu”, afirma ea în ianuarie 2015.

Jessie Galland a avut o viață simplă, dar frumoasă. A încetat din viață la vârsta de 109 ani, având familia alături.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter