O companie a permis angajaților să lucreze doar 4 zile pe săptămână. Ce s-a întâmplat după 2 luni

De Oana Dinu, pe
O companie din Noua Zeelandă a permis angajaților să lucreze doar 4 zile pe săptămână, pe aceleași salarii. Ce s-a întâmplat după 2 luni.

Compania neozeelandeză a început în luna martie a acestui an un experiment prin care a permis angajaților să stea o zi în plus acasă, fără să le micșoreze salariul. După 2 luni, cercetătorii de la Auckland University care au monitorizat impactul asupra personalului au ajuns la o concluzie foarte interesantă, conform DPA, citat de Agerpres.

„Am constatat o creştere masivă a implicării personalului şi a gradului de satisfacţie referitor la munca pe care o desfăşoară, creşterea masivă a intenţiei angajaţilor de a lucra în continuare pentru aceeaşi companie şi nu am observat niciun semn de scădere a productivităţii”, a spus Andrew Barnes, directorul executiv al Perpetual Guardian, pentru New Zealand Herald.

Faptul că firma nu mai plătea pentru orele de muncă, ci pentru productivitate, a crescut nivelul de satisfacție al angajaților. Aceștia s-au declarat mulțumiți de echilibru dintre viața profesională și cea personală, astfel încât programul redus nu a afectat modul în care oamenii își îndeplineau sarcinile la birou.

„Productivitatea a crescut, nivelul de stres a scăzut” a fost concluzia lui Barnes, astfel încât compania se gândește să facă din acest programul unul permanent.

Citește și: 

Thalia, declarație impresionantă. Ce i-a transmis soțului ei

O tânără de 17 ani este antrenată de NASA pentru a merge pe Marte

Sursă foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter