Numărul tâlhăriilor în București este în creștere. Cum încurajează legea infractorii

De Oana Dinu, pe
Numărul tâlhăriilor în București este în creștere, iar polițiștii se plâng că abia mai pot face față. Problema nu vine doar din numărul crescut de cazuri, ci și din schimbarea Codului Penal. Uite cum ăncurajează legea infractorii.

De la începutul anului, în București s-au înregistrat 200 de tâlhării și zeci de furturi, iar polițiștii, depășiți de situație, spun că numărul unor astfel de infracțiuni este în creștere, iar explicația este una singură: modificările din Codul Penal, conform Digi24.

Nu mai contează dacă te afli la periferie sau în centrul capitalei, în câteva secunde poți deveni victima unei tâlhării. Infractorii sunt bine organizați și merg de fiecare dată la sigur. Așteaptă ca victima să ajungă într-un loc ferit și atacă. Aceștia iau banii și obiectele de valoare pe care persoanele le au asupra lor. Unii oameni au trecut prin asta chiar de mai multe ori.

Polițiștii spun că numărul de infracțiuni a crescut din cauza modificărilor din lege.

Modificările Codurilor penale. Pentru hoți, furtul a devenit o afacere, ei comit aceste fapte știind că dacă vor fi prinși au posibilitatea să se împace cu victimele, iar ele de cele mai multe ori sunt dispuse să accepte mai puțin decât ceea ce le-a fost furat , doar să poată recupera ceva”, a spus Cosmin Andreica, lider de sindicat al poliţiştilor, pentru Digi24.

Anul trecut, numai în București au existat 30.000 de tâlhării, furturi și agresiuni, dintre care 3000 au fost în sectorul 3. De asemenea, tot în 2017 au crescut și infracțiunile de lovire și amenințare.

Nici la număr echipajelor de poliție pe străzi nu stăm prea bine și asta din cauza lipsei de personal.

Citește și: 

O pungă de plastic a fost descoperită în cel mai adânc loc de pe pământ: Groapa Marianelor

Mesajul transmis de premierul israelian pentru câștigătoarea Eurovision 2018 a șocat internauții

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter