Motivul pentru care membrii familiei regale nu oferă niciodată autografe

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Vineri, 18 august 2017, 12:23
Familia regală a Marii Britanii este obligată să respecte un set de reguli stricte atunci când interacționează cu publicul, sau când călătorește în străinătate, una dintre acestea presupunând să nu ofere autografe.

În timpul vizitelor oficiale, membrii familiei regale pot face poze cu admiratorii lor, primesc de la ei jucării, flori, dar atunci când sunt rugați să dea autografe, aceștia sunt nevoiți să refuze. Care este motivul?

Aceasta este o măsură de siguranță pentru a împiedica falsificarea semnăturilor, iar toți membrii casei regale britanice sunt nevoiți să o respecte. Potrivit site-ului familie regale, membrii ei se angajează să facă circa 2000 de vizite anual, iar atunci când li se cere să dea autografe, răspund: „Ne pare rău, dar ne este interzis să facem asta”.

Prințul Charles, fiul Reginei Elisabeta, a ignorat regula o singură dată, în anul 2010, atunci când a dat un autograf unei victime a ploilor torențiale din Cornwall și a scris „Charles 2010″ pe o bucată de hârtie.

Însă Prințul Charles nu este singurul membru al familiei regale care a încălcat acest protocol. Tot în 2010, Prințul Harry și-a semnat numele împreună cu mesajul „însănătoșire grabnică” pe pielea unei fetițe rănite.

Cu toate acestea, există ocazii rare în care oamenii cu „sânge albastru” își semnează numele. Ei semnează documentele oficiale sau cărțile de vizitatori, așa cum a făcut recent Kate Middleton în timpul vizitei la lagărul de concentrare Stutthof din Polonia.

Citește și – Motivul pentru care Kate Middleton nu poartă niciodată ojă colorată pe unghii

Citește și – De ce poartă Prințul George doar pantaloni scurți

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter