Moment plin de emoții: un pacient cu COVID-19 intubat le-a cântat medicilor la vioară

De Unica.ro, pe

Un pacient cu COVID-19 care a fost internat și intubat o lună la ATI și-a arătat mulțumirea față de personalul medical cântând la vioară.

Profesorul de muzică Grover Wilhelmsen, în vârstă de 70 de ani, a stat o lună întreagă la ATI, într-un spital din statul Utah, din Statele Unite ale Americii. Fiind intubat – așadar incapabil să vorbească – a decis să își arate mulțumirea față de personal cântând la vioară, după cum arată Libertatea.

Filmulețul emoționant a început deja să facă înconjurul internetului:

Asistenta care l-a tratat pe bărbat și care a aranjat ca acesta să primească vioara în spital se numește Ciara Sase și a povestit cât de emoționant a fost momentul.

„De îndată ce a început să cânte, a venit acest sentiment copleșitor de pace peste toată lumea”, a zis ea. „A adus atât de multă fericire și ușurință întregii unități. Este mai mult un moment pozitiv de încurajare decât un moment plin de tristețe și durere, care pare să devină puțin mai obișnuit, având în vedere cazurile în creștere de COVID-19”. Mai mult, asistenta a spus că nu va uita niciodată momentul, fiind un punct de cotitură în cariera ei.

Profesorul de muzică a fost intubat timp de o lună, fiind bolnav de COVID-19. El a ieșit din secția de ATI și a fost între timp transferat la o secție specială pentru recuperare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter