Mesaj vechi de 56 de ani, descoperit într-o sticlă, pe o plajă din Texas

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 14 februarie 2019, 14:39
Un mesaj vechi de 56 de ani a fost descoperit într-o sticlă, pe o plajă din Texas, de către un cuplu.

Potrivit Administrației Americane a Oceanelor și Atmosferei (NOAA), obiectul găsit face parte din cele 7.863 de sticle eliberate în ocean în anii 1960, ca parte a unui studiu științific.

Jim și Candy Duke se plimbau pe plajă, pe Insula Padre, în apropiere de casa lor din orașul Corpus Christi, atunci când au văzut sticla, relatează The Weather Channel.

În interiorul ei se fla un bilet portoclaiu, pe care stătea scris mesajul „Sparge Sticla”. Totuși, cei doi au ales să scoată biletul fătă să spargă recipientul.

NOAA a anunțat că această sticlă este una din cele 7.863 eliberate în ocean în perioada februarie 1962-decembrie 1963. Sticlele conțineau cărți poștale și instrucțiuni pentru ca cei care le găseau să le trimită prin poștă cu data și locația exactă unde au fost descoperite. În schimb, ar fi primit o recompensă de 56 cenți.

Sticlele au fost eliberate ca parte a unui studiu pentru a determina rolul pe care curenții oceanului îl jucau în mișcarea creveților tineri din zonele de reproducere din larg către zona țărmului”, a afirmat Agenția.

Soții Duke au spus că sticla descoperită va avea un loc de onoare printre colecția lor de „comori” găsite în timpul plimbărilor pe plajă.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter