Materialele plastice de unică folosință ar putea fi interzise de Comisia Europeană

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 29 mai 2018, 14:47
Materialele plastice de unică folosință ar putea fi interzise de Comisia Europeană, pentru a preveni deteriorarea mediului și evitarea emisiilor de carbon. 

Legea vizează interzicerea obiectelor de plastic obişnuite, inclusiv paiete, boboci de bumbac, bastoane cu baloane şi agitatoare de băuturi, ecipientele de unică folosinţă şi articolele de luat masa de unică folosinţă, de la farfurii şi pahare de plastic, până la ambalaje pentru produsele alimentare, cum ar fi fast-food-ul, conform mediafax.

„Deşeurile de plastic sunt, fără îndoială, o chestiune importantă, iar europenii trebuie să acţioneze împreună pentru a aborda această problemă. Vom interzice unele dintre aceste obiecte şi le vom înlocui cu alternative mai curate, astfel încât oamenii să poată utiliza în continuare produsele preferate”, a declarat prim-vicepreşedintele Uniunii Europene, Frans Timmermans.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de toate cele 28 de state membre şi de Parlamentul European. Iniţiatorii proiectului vor ca aproape toate sticlele de plastic să fie colectate pentru reciclare, până în 2025.

De curând, o pungă de plastic a fost descoperită în cel mai adânc loc de pe pământ: Groapa Marianelor. Experiții  au avertizat că până în 2050, oceanele vor conţine mai mult plastic decât peşti, dacă nu se vor lua măsuri.

Citește și:

Nicki Minaj a spus că are o relație cu Eminem. Ce mesaj i-a transmis rapperul

Prințul Harry a plâns în ziua nunții. Motivul a fost un poem de dragoste scris de Meghan Markle

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter