Lady Di: „Căsnicia noastră s-a dus pe Apa Sâmbetei pentru că Charles își dorea o fiică”

De Mihaela Dobre, pe
Nașterea Prințului Harry a marcat un punct de cotitură în relația cuplului Charles – Diana, potrivit destăinuirilor Prințesei de Wales către biograful său. 

În cadrul unei întâlniri cu biograful Casei Regale, Andrew Morton, prințesa a vorbit liber despre sentimentele, plăcute și mai puțin plăcute, pe care cea de-a doua sarcină le-a adus în viața celor doi. Autorul a inclus transcrieri din conversația lor în noua carte despre Prințul Charles și Lady Di – „Diana: adevărata ei poveste – cu cuvintele ei”.

Conform biografului Andrew Morton, nașterea lui Harry, pe 15 septembrie 1984, a însemnat destrămarea relației cuplului regal.

Diana i-a povestit lui Morton că aflase sexul copilului înainte de naștere, dar nu i-a spus nimic soțului său, care a sperat în tot acest timp că va avea o fiică. În 2015, Prințul Charles a declarat, de asemenea, într-un interviu că și-ar fi dorit o fiică.

„Charles și cu mine eram foarte apropiați cu  șase săptămâni înainte de nașterea lui Harry, mai apropiați decât fusesem vreodată. Apoi, brusc, după ce s-a născut Harry, căsnicia noastră s-a dus pe Apa Sâmbetei”, a mărturisit Prințesa de Wales.

La nașterea celui de-al doilea fiu al său, Charles a fost total surprins: „Oh, Doamne, este băiat! Și are și părul roșcat pe deasupra!”.

Din fericire, cuplul regal a căzut de acord în ceea ce privește numele copiilor. În cazul în care ar fi fost doi băieți, iar fi chemat William și Henry. Alternativa era „Arthur și Albert”, a explicat Diana. „Nu mulțumesc! Nu au existat discuții legate de alegerea numelor”.

În timp ce Lady Di a dezvăluit că „lui Charles îi plăcea viața cu un un nou născut”, nașterea mezinului a însemnat un moment de cotitură pentru căsnicia lor. Ea i-a spus lui Morton că după venirea pe lume a lui Harry, „ceva în mine s-a rupt”, cu atât mai mult cu cât soțul ei continua relația extraconjugală. „Știam că Charles se întorsese la doamna lui”, spunea Diana despre Camilla.

Deși nașterea mezinului a adus bucurii și provocări în familia regală, prințesa a atribuit mai târziu problemele din căsnicie relației extraconjugale a soțului său. „Eram trei în căsnicia noastră, așa că era puțin aglomerat”, a afirmat ea în celebrul interviu din 1995 pentru BBC. Charles și Diana s-au separat în 1992, ca apoi să divorțeze în 1996.

Un an mai târziu, în august 1997, Lady Di și-a pierdut viața într-un accident de mașină la Paris.

Citește și – Replica Prințesei Diana pentru Camilla Parker, după ce a aflat că este amanta soțului ei

Citește și – Motivul impresionant pentru care Prințesa Diana renunțase să mai poarte mănuși și pălării

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter