La 4 luni de la nuntă, o femeie a făcut un gest impresionant pentru soțul ei grav bolnav

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 11 ianuarie 2019, 15:40
S-au căsătorit în urmă cu aproape patru luni, dar fericirea lor a fost zdruncinată de un diagnostic grav. Femeia a fost nevoită să se sacrificie pentru soțul ei. 

Laurenţiu şi Mirela s-au cunoscut în urmă cu un an, iar de patru luni sunt soț și soție. Viața lor s-a schimbat când tânărul a aflat că suferă de o afecțiune renală gravă și a fost nevoit să meargă la dializă. Pentru că singura lui șansă de însănătoșire este o intervenție chirurgicală, femeia îi va dona un rinichi, conform Știrile ProTv.

″În primul rând îi donezi unui om. Ştii că faci un bine şi salvezi o viaţă, asta e pe primul plan. Că este el şi este soţul meu şi că da, ne leagă, şi va fi acolo ceva care ne leagă mereu, asta e partea a doua” a mărturisit Mirela pentru sursa citată.

„Mi se pare dovada maximă de altruism şi de iubire, poate contractul pe viaţă de căsătorie mai important decât orice altceva” a declarat și Dr. Andreea Moldovan, medic primar de boli infecţioase.

Operația va fi făcută la un spital privat din Brașov, dotat cu aparatură de ultimă generație. În cadrul maratonului de transplant renal desfășurat aici, se va mai efectua o intervenție între soți, iar celelalte două vor fi între rude apropiate. La acest proiect s-au alăturat voluntar și medici din Elveția și Belgia, care au venit „pur şi simplu din prietenie pentru noi şi din respect pentru pacienţii noştri fac acest efort”, după cum a declarat Bogdan Moldovan, coordonatorul echipei de transplant.

Cadrele medicale implicate vor folosi în premieră în Estul Europei o tehnică robotică: “Va fi practic o prelevare robotică aplicată la toate cele patru cupluri de care ne ocupăm în acesta sesiune, iar unul dintre pacienţi va beneficia şi de o implantare robotică, o premieră est-europeană. Sunt foarte puţine centre europene care fac astfel de operaţii” a spus Andreea Moldovan.

Sursă foto: captura video ȘtirileProTv

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter