Jay Z şi fetele de la Căpâlna, colaboare de milioane

De Nicoleta Galeteanu, pe

Jay Z şi Kanye West au dat lovitura cu „Watch The Throne”, care are toate şansele să devină cel mai bun album al anului. Dar cine s-ar fi gândit că succesul acestuia se datorează şi folclorului românesc?
De unde şi până unde, te vei întreba? Ei bine, rapp-ul şi muzica populară sună foarte bine împreună, ne demonstrează Jay Z, care a inclus pe una dintre melodiile sale refrenul unei melodii populare româneşti.

Acordurile melodiei „Fetele de la Căpâlna” poate fi auzit pe singlelul „Murder to Excellence”, una dintre piesele care le-a atras atenţia criticilor de la Hollywood Reporter, notând că „iese în evidenţă”.

Cei doi rapperi menţionează pe album că melodia a fost realizată în colaborare cu Mihaela şi Gabriela Modorcea, membrele formaţiei româneşti Indiggo, care s-au inspirat la rândul lor din folclor pentru unele dintre melodii.

Utilizatorii YouTube din România ridică însă problema dacă cele două cântăreţe au cerut la rândul lor dreptul de a recomanda melodia pentru a fi folosită pe albumul artistului, colaborare muzicală cu Kanye West.

Potrivit Rolling Stones, piesa „Murder to Excellence”, care vorbeşte despre violenţa dintre negri întâlnită pe străzile din America, i-a fost dedicată lui Danroy Henry, un student de culoare ucis de un poliţist.

Albumul „Watch The Throne” a fost apreciat de criticii americani şi are toate şansele la titlul de „cel mai bun album al anului” după ce s-a bucurat deja de cele mai mari vânzări la lansare.

Ascultă aici melodia care conţine refrenul „Fetelor de la Căpâlna”.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter