Inedit: Top 4 case în copac care îţi taie răsuflarea

De Diana Zagrean, pe

Casele din copac erau, pe vremuri, o joacăd e copii. Ei bine, în ziua de azi, companii serioase şi arhitecţi îndrăzneţi transformă casele în copac în adevărate opere de artă. Iată 4 case în copac care îţi taie răsuflarea.

Sferele Spiritului Liber

 
Aceste case în copac au fost creeate sub conceptul unicităţii şi al integrării totale în pădurea înconjurătoare, cu un design specuial conceput pentru a nu distruge aspectul natural.
Casele sunt nişte sfere gigant, cât o cameră mai mică, din lemn care stau suspendate la înălţimi mari în mijlocul pădurii.
Faptul că sunt suspendate reduce impactul omului asupra pădurii, iar copacii de care sunt suspendate se pot legăna în voie, în timp ce chiriaşii sferei se odihnesc în comuniune cu natura.

Casa din copac a preotului

 
Cea mai amre casă din copac din lume se află în statul american Tennessee, iar construcţia ei a durat nu mai puţin de 14 ani de zile. Casa are 10 etaje şi este construită numai din materiale salvate de la alte construcţii, astfel că impactul asupra mediului a fost redus.
Preotul Horace Burgess, care a construit imensa casă din copac spune că s-a apucat de construcţia ei în urma unei viziuni. Casa are peste 1.000 mp şi se ridică la 30 de metri de sol.
Citeste si Destinaţii: Top 4 cascade superbe din lume
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter