Incredibil: Oameni cu handicap care au devenit supereroi

De Diana Zagrean, pe

Oamenii cu un handicap sau o boală rară debilitantă nu prea speră la o viaţă încununată de succes, faimă şi bani. Ei bine există câţiva oameni care, în ciuda bolilor sau membrelor lipsă au reuşit să facă sport de performanţă sau să ajungă celebri. Iată câţiva oameni cu handicap care au devenit supereroi.
Dustin Carter, wrestler profesionist fără mâini sau picioare
Când spui wrestling, te gândeşti la un sport de contact, în care mâinile şi picioarele te ajută să imobilizezi adversarul şi să-l pui la pământ, potrivit unui set de reguli. Cum ai putea să ajungi în liga profesionistă fără picioare şi mâini? Ar trebui să-l întrebăm pe Dustin Carter, care, la 20 de ani a reuşit imposibilul. Dustin suferă de o boală a sângelui care i-a răpit rând pe rând ambele picioare şi jumătate din fiecare braţ. El a reuşit împotriva acestor dizabilităţi să lupte la categoria uşoară şi chiar să se folosească de handicap pentru a-i deruta pe adversari, care nu ştiu de unde să-l apuce.
Douglas Bader, Alexey Maresyev, Colin „Hoppy” Hodgkinson, piloţi de elită fără picioare
Toţi trei au luptat în al doilea război mondial ca piloţi de elită. Niciunul nu avea picioare şi asta i-a ajutat într-un fel, deoarece atunci când făceau manevre periculoase, sângele din corpul lor avea mai puţin de circulat. Asta îi făcea să-şi păstreze cunoştinţa şi în cele mai extreme condiţii, ceea ce le permitea să facă lucruri pe care alţi piloţi nici nu visau.
Citeşte mai departe despre oameni cu handicap care au devenit supereroi pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter