Incredibil: Metode super ciudate de înmormântare

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 03 mai 2022, 13:41

Dacă sunteţi tineri, poate nu v-aţi gândit la ce vă doriţi pentru finalul vieţii. O ceremonie intimă, o petrecere, cenuşa în mare sau flori şi fotografii din timpul vieţii? Unii oameni au ales variante mai puţin obişnuite pentru “ieşirea din scenă”. Iată câteva metode super ciudate de înmormântare.
Praf de stele – cenuşa din rachetă
Pentru cei care şi-au dorit dintotdeauna să afle secretele spaţiului cosmic, această metodă este ideală. Contra unei sume destul de mari, o companie americană vă trimite cenuşa celor dragi în cosmos, prin intermediul unei rachete.
Reciful etern – cenuşa dintre corali
Pentru cei care îşi doresc o înmormântare marină, această metodă oferă pace familiei şi face un bine planetei. Practic, cenuşa răposatului este plasată într-o sferă metalică. Sfera este apoi depusă pe fundul oceanului, acolo unde recifurile de corali sunt în pericol. Aceştia se folosesc de sferă ca o nouă casă, unde coralii cresc şi se înmulţesc.
Diamantul bunicii – bunica diamant
O altă companie inventivă a decis să profite de compoziţia chimică a cenuşei umane. Cum între cenuşa rezultată din incinerare şi diamante nu există nicio diferenţă chimică, de la tristeţe la bijuterii nu e decât un pas. Astfel, rudele îndurerate pot opta pentru un diamant strălucitor făcut integral din..persoana dragă decedată.
Incredibil: Metode super ciudate de înmormântare
Înmormântare cu ..artificii
Dacă tot mai mulţi oameni îşi doresc o variantă veselă a trecerii în nefiinţă, de ce să nu existe şi înmormântări vesele? O companie americană oferă posibilitatea ca cenuşa defuncţilor să fie amestecată cu praful de pulbere din artificii, iar serviciul funerar să se încheie în mod grandios cu un show pe cinste. Recomandat persoanelor cu un stild e viaţă exuberant.
Imortalizarea…decedatului
Atunci când o persoană moare, rudele suferă, adesea din cauza dorului de acea persoană. Mulţi spun că şi-ar dori să mai vadă o dată persoana dragă, pentru a-i spune cât de mult le lipseşte. Ei bine există o opţiune şi pentru cei mistuiţi de dor: portrete realizate cu cenuşa celor dragi. Vopselurile folosite la realizarea portretului persoanei dispărute sunt amestecate cu cenuşa acesteia. Astfel, o parte din ruda sau prietenul apropiat face parte din viaţa de zi cu zi şi este acolo în momentele grele. Acolo, pe perete.

Vezi mai multe tradiții de înmormântare la români!

Foto: Shutterstock, Thinkstockphotos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter