Geanina Ilies: “Le admir pe mamele care îşi cresc exemplar copiii afectaţi de autism!”

De Unica.ro, pe

Geanina Ilies, frumoasa prezentatoare a stirilor sportive de la Antena 1, se implica in campania de ajutorare a copiilor afectati de autism, initiata de Asociatia Invingem Autismul, participand joi seara la Balul Albastru, un eveniment de caritate organizat la JW Marriott Bucuresti.
Mama a unui baietel sanatos de sapte ani, Geanina a fost impresionata de initiativa asociatiei de a veni in sprijinul micutilor atinsi de aceasta afectiune si sustine programul Centrului Multidisciplinar de Interventii al asociatiei, in cadrul caruia peste 30 de copii beneficiaza de sprijin specializat.

“Le admir din tot sufletul pe mamele care isi cresc exemplar copiii afectati de autism. Este dureros sa nu ti se poata comunica emotiile, bucuria, tristetea si sa te confrunti cu o societate care judeca gresit aceste cazuri. Multi spun ca, in general, este greu sa cresti un copil, insa imaginati-va cat de dificil este sa faci acest lucru in cazul unui copil afectat de autism. Este o lupta zilnica pentru a-l scoate din lumea lui interiorizata, de a-l integra in societate, de a-l invata sa deprinda comportamente ce pot parea atat de simple si firesti in cazul altora. Este important ca parintii sa aiba parte de informare si consiliere specializata, insa nu multi isi permit sa acopere costurile programelor de recuperare. Tocmai din acest motiv consider laudabila initiativa Asociatiei Invingem Autismul de a organiza acest bal caritabil in urma caruia zeci de cazuri vor fi ajutate”, declara Geanina Ilies.

Balul Albastru va avea loc joi, 18 aprilie, la JW Marriott Hotel din Bucuresti, iar invitatul special al editiei din acest an va fi Scott James, tanar cantaret din Marea Britanie, diagnosticat la randul lui cu sindromul Asperger, o tulburare din spectrul autismului. Tanarul este unul din cei mai importanti lideri din Marea Britanie ai comunitatii persoanelor cu aceasta tulburare. Scott a participat la concursul X Factor din Marea Britanie, unde a impresionat juriul si a devenit celebru in intreaga lume pentru interpretarea piesei “Through My Eyes”, devenita imn international pentru cauza autismului.

Fondurile stranse la Balul Albastru vor sprijini desfasurarea unui program dedicat tinerilor cu autism din Romania si Centrul Multidisciplinar de Interventii al Asociatiei Invingem Autismul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter