Forumurile pentru mămici – de ce sunt utile

De Revista Unica, pe

ID-uri cu mulţi «y», smileys şi scale cu fluturaşi care numără fiecare secundă din viaţa lui bebe: într-o descriere sumară, forumurile de mămici.
Dacă ai avut vreodată o problemă fără răspuns sau eşti în pană de idei despre orice legat de copii, probabil că ai intrat pe vreun forum de profil. Dacă da, ştii că poţi găsi cam orice ţi-ar putea trece prin cap: de la descrieri detaliate ale naşterii şi până la culoarea de pampers folosit. Dacă nu, probabil că ţi-am deschis apetitul pentru o porţie de forumuri despre copii şi mămici. Dar de ce sunt speciale?

Mama ştie cel mai bine

Aşa se pare, de vreme ce site-urile gen mama şi copilul au secţiuni de forum intens populate. Aici ai acces la (poate) cea mai mare bază de cunoştinţe despre creşterea copiilor. Chiar pentru o femeie independentă şi autosuficientă, rolul de mamă pune probleme noi şi foarte grele. Şi pentru că „a vrea tot ce-i mai bun pentru copilul tău“ este deja un trademark al mamei (românce), e evident de ce ai face orice să afli cât mai repede cea mai bună soluţie pentru puiul tău. Din experienţă, ştii că nu e suficient ce îţi spun medicii şi alţi specialişti; te simţi mai bine când ştii lucruri din „surse verificate“. Parte a succesului este sentimentul de comunitate pe care îl creează astfel de forumuri. Un alt avantaj al acestor site-uri e schimbul permanent de informaţii. Atunci când se întâmplă lucruri neprevăzute cu bebe, reasigurarea (adeseori) impersonală a specialistului este mai puţin liniştitoare decât răspunsurile unor „surori“ într-ale maternităţii. Apoi, mămicile mai bifează ceva pe lista de activităţi când surfează pe astfel de site-uri: nevoia de socializare. Adesea, ele îşi neglijează prietenele atunci când apare un copil.

Când mamele scapă de sub control

Reversul medaliei acestor forumuri e exagerarea. Pentru unele mame, grija e vecină cu panica şi atenţia devine uşor pază 24 din 24. La limită, ele se transformă în critici nemiloşi pentru orice, de la produse pentru îngrijirea copiilor la medici şi spitale. Şi cum publicitatea negativă se răspândeşte mai repede ca un incendiu într-o benzinărie, nici nu e nevoie ca mai mult de o mamă să ia foc, ca multe altele să se aprindă fără să fi fost măcar la faţa locului. Concluzie: să te ferească sfântul să fii subiect pe forumul mămicilor!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter