Cele mai scandaloase filme de la Cannes 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ca o regulă a celui mai glamour festival de film, Cannes-ul nu duce lipsă nici în această ediţie de regizori curajoşi şi pelicule controversate…
Teme îndrăzneţe, scenarii terifiante sau biografii necenzurate fac în fiecare an deliciul publicului de pe Croazetă.

Află care sunt premierele verii în România!

Moartea Dianei, deconspirată

Anul acesta, filmul care a stârnit rumoare, înainte de a fi proiectat, este un documentar despre moartea prinţesei Diana în care apar ilustraţii necenzurate din accidentul în care a murit.

Filmul „Unlawful Killing” („Ucidere ilegală”) este realizat de Mohammed Fayed, tatăl lui Dodi, iubitul Dianei, care a susţinut dintotdeauna că accidentul a fost un complot al Familei Regale, în încercarea de a evita un posibil divorţ al Dianei de Prinţul Charles.

Documentarul, care a şocat deja apropiaţii Casei Regale şi a scandalizat presa britanică; „De ce nu o pot lăsa să se odihnească în pace?” titrează Daily Mail în ediţia online. Filmul conţine şi fotografii realizate de paparazzi la locul accidentului, publicate pentru prima dată.

Carla Bruni, îngrijorată de filmul despre Sarkozy

Un alt eveniment din programul de proiecţii este filmul biografic despre Nicolas Sarkozy, caracterizat de producători drept un „proiect periculos şi riscant” pentru care nicio televiziune franceză nu a dorit să acorde finanţare.
„The Conquest”, care îl surpinde pe preşedintele francez, pe lângă posturile amuzante în care camera se centrează pe pantofii cu toc, şi în momente mai delicate, cum ar fi campania prezidenţială.
 
Filmul a fost realizat în mare secret, astfel că până nici actorii nu au avut voie să vadă finalul filmului după finalizarea filmărilor.

Apocalipsa în viziunea lui Lars Von Trier

 
Cunoscut pentru pasiunea sa cinematografică de a-şi tortura eroinele, regizorul Lars Von Trier revine anul acesta cu un film mai puţin şocant decât „Antichristul”, dar cu un scenariu la fel de teribil.

„Melancholia” propune un scenariu apocaliptic despre sfârşitul lumii. Însă nu nimicirea Terrei reprezintă elementul central, cât mai ales modul în care se întâmplă, declarase Von Trier, regizorul omniprezent când vine vorba de scandaluri.

Aventurile unui Papă 

O altă peliculă ce va stârni controverse cel puţin la nivelul Bisericii este „We Have a Pope”. Filmul este realizat de regizorul italian Nanni Moretti şi urmăreşte relaţia unui Papă cu terapeutul său.

Frumoasa Adormită, în varianta modernă

Şi amatorii de basme vor fi luaţi prin suprindere, urmărind cea mai nouă versiune a poveştii „Frumoasa Adormită”.

„Sleeping Beauty” este debutul lui Julia Leigh în regie, astfel că scriitoarea australiană s-a asigurat să fie unul de ţinut minte. Versiunea propusă de Leigh la povestea lui Charles Perrault, publicată în 1697, este o dramă erotică despre o femeie care practică o prostituţie maladivă.

Horror… chirurgical

Cunoscutul regizor Pedro Almodovar, care a participat de trei ori fără să câştige marele premiu, îşi prezintă, la rândul său, ultima producţie cu care va produce fiori pe şira spinării cinefililor. 

„The Skin I Live In” est un thriller horror, unde Antonio Banderas joacă rolul unui chirurg plastician care îl vânează pe violatorul fiicei sale.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter