Filmele Disney celebre. Desene animate îndrăgite de toată familia!

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Marți, 25 octombrie 2022, 14:20

Este imposibil să uiți filmele Disney atât de îndrăgite în copilărie precum Cartea Junglei sau Albă ca Zăpada. Ne-au adus atât de multe clipe frumoase când le urmăream cu părinții și bunicii și ne-au făcut să zâmbim câțiva ani mai târziu, când le-am revăzut împreună cu copiii noștri.

Cuprins

Filmele Disney inspirate din basme și povești faimoase vor rămâne pentru toate generațiile cele mai frumoase filme vechi de animație. Desenele vechi au un farmec aparte, iar muzica, dansurile și cântecele interpretate de micii eroi desenați vor rămâne la fel de încântătoare, oricât ar fi de vechi.

Cartea Junglei – 1967

Inspirat din cartea cu același titlu a scriitorului Rudyard Kipling, filmul este o poveste despre bucuria copilăriei, despre curaj, maturitate și înțelepciune. El urmărește viața micului Mowgli, un băiețel care ajunge in jungla indiană din cauza unui teribil accident de avion în care își pierde părinții. Mowgli este crescut de o familie de lupi, care încearcă să îl protejeze de fiorosul tigru Shere Khan. Mowgli crește, se dezvoltă, ajunge un adolscent curajos și puternic și ajunge în cele din urmă să își descopere adevărata identitate, luptând cu primejdii pe care nu le-a cunoscut niciun pui de om.

101 Dalmațieni – 1961

Primul dintre filmele Disney destinate dalmațienilor a fost lansat în anul 1961 și este bazat pe o carte pentru copii scrisă de Dodie Smith.

Pongo este un dalmațian care trăiește alături de stăpânul său, compozitorul Roger Radcliffe, într-o casă micuță din Londra. Plictisit de viața sa, Pongo decide că este timpul să aibă, atât el cât și Roger, câte o soție. Iar soarta face să le vadă pe geam pe Anita și cățelușa ei dalmațian, Perdita. Pongo face tot posibil să le întâlnească pe cele două și reușește să îl ajute pe Roger să se căsătorească. La scurt timp, el și Perdita vor avea o serie de pui frumoși, albi și plini de pete negre. Când viața lor este mai frumoasă ca niciodată, apare în scenă Cruella de Vil, o creatoare de modă care va face tot posibil să fure toți puii de dalmațieni pe care îi întâlnește pentru a crea o haină fabuloasă din blănițele lor pătate.

Albă ca Zăpada și cei 7 pitici – 1937

Filmul este inspirat de povestirea omonimă a Fraților Grimm. Este primul film din seria de filme Disney animate și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Albă ca zăpada este o prințesă, a cărei mame vitregă îi vrea răul, deoarece o invidiază pentru frumusețea sa. Nevoită să fugă de acasă pentru a scăpa cu viață, prințesa nimerește în pădure la căsuța celor 7 pitici, care se ocupau cu mineritul. Ajunsă aici, ea se împrietește cu ei și duce o viață destul de liniștită, ocrotită de toate animalele din pădure. Dar trufașa regină află că prințesa trăiește și pune la cale un plan pentru a o ucide cu un măr otrăvit.

Bambi – 1943

Pădurea prinde viață cu Bambi, o poveste aclamată care a încântat și distrat generați întregi de fani. Această minunată aventură este plină de umor, emoție, și cele mai îndrăgite personaje din toate timpurile- Bambi, iepurașul Bocănilă, sconsul Floare și înțeleapta Bufniță. Cu o grafică impresionantă și numeroase nominalizări la premiul Oscar, povestea lui Bambi ni se dezvăluie treptat pe măsură ce tânărul prinț al pădurii învață lecții valoare despre prietenie, dragoste și miracolul vieții. Este bazat pe povestirea Bambi, A Life in the Woods scrisă de autorul austriac Felix Salten.

Pinocchio – 1940

”Pinocchio este cel mai inovator și substanțial film al lui Disney. Virtuozitatea tehnică n-ar însemna nimic dacă nu ar duce la un rezultat atât de frumos”, Leonard Maltin – 1973. Pinocchio este un băiețel din lemn sculptat de tâmplarul Geppeto și adus la viață de Zâna Azurie. Zâna îl sfătuiește să fie cât mai cuminte, dar el chiulește de la școală, se duce la teatru, este capturat de directorul teatrului de marionete, apoi ajunge într-un parc de distracții unde se transformă într-un măgar. După multe aventuri, Pinocchio este salvat de creatorul său și ajunge un băiețel adevărat.

Doamna și vagabondul – 1955

O cățelușă cu pedigree răsfățată, pe nume Lady, fuge de acasă, persecutată de niște pisici răutăcioase, și ajunge pe străzi unde îl cunoaște pe Tramp, un câine fără stăpân, dar cu un suflet de aur. Cei doi cățeluși simpatici trec prin numeroase situații periculoase, dar și prin momente comice sau tandre care vor rămâne în amintirea copiilor. Este o poveste frumoasă de dragoste, dar și o poveste despre diferențele sociale și despre valorile prieteniei, curajului și iubirii.

Pisicile aristocrate – 1970

Este o comedie muzicală care prezintă povestea de dragoste a unor pisici din Franța, o pisică albă, elegantă și nobilă, și un motan tomberonez. Filmul a fost și a rămas un mare succes datorită coloanei sonore și datorită cântecelor care au ajuns faimoase în toată lumea. Vocile personajelor animate aparțin actorilor Phil Harris, Eva Gabor, Liz English, Gary Dubin, Dean Clark sau Roddy Maude-Roxby. Povestea are loc în Parisul anului 1910. Adelaide este o bogată cântăreață de operă care locuiește într-un conac. Dar nu singură, ci alături de majordomul ei, Edgar și patru pisici, Ducesa și puii ei, Toulouse, Marie, și Berlioz. Pisicile sunt totul pentru ea și o fac să nu se simtă singură, de aceea sunt răsfățate, trăiesc bine și sunt numite pisicile aristocrate. Adelaide are de gând să-și dea conacul, vila de la țară, bijuteriile, operele de artă și toate lucrurile de valoare pisicilor ei, pentru a trăi bine, apoi, când acestea nu vor mai fi, averea îi va rămâne lui Edgar. Auzind acestea, Edgar se gândește la un plan pentru a scăpa de pisici ca el să moștenească averea mai repede.

Cenușăreasa – 1950

Inspirat de povestea lui Charles Perrault, Cenușăreasa spune povestea unei tinere prigonită de mama ei vitregă și de cele două surori vitrege, care nu o suportă pentru că este mult mai frumoasă. Dar zâna bună o ajută să ajungă la balul la care cel mai râvnit prinț din țară își caută mireasă. Iar Cenușăreasa, transformată într-o prințesă răpitoare îi fură inima pentru totdeauna.

Filmele Disney mai noi: Mica sirenă – 1989

Face parte din filmele Disney mai noi, dar realizat în spiritul vechilor filme de animație, pline de culoare, veselie și muzică. Inspirat de povestea lui Hans Christian Andersen, filmul urmărește întâmplările dramatice, dar și vesele prin care o mică sirenă trebuie să treacă pentru a deveni o femeie atrăgătoare și pentru a cuceri dragostea prințului iubit.

Mica Sirenă nu este doar una dintre capodoperele clasice ale casei de producție Disney, ci filmul care salvează lung metrajele de animație ale Disney după o lungă perioadă cu multe eșecuri. Mica sirenă realizată după rețeta clasică a desenelor animate demonstrează încă o dată că o poveste frumoasă, desenele geniale și o coloană sonoră pe măsură vor aduce dragostea publicului.

Frumoasa și bestia – 1991

Frumoasa este o fată modestă dintr-un orășel provincial din Franța, care abia își câștigă traiul alături de tatăl ei. Ea are de înfruntat curtea agresivă pe care i-o face îngâmfatul Gaston, convins fiind că fata trebuie să îi cedeze mai devreme sau mai târziu. Bestia este un prinț transformat într-un animal fioros printr-o vrajă pentru că nu putea să iubească. Destinele celor doi se întâlnesc. Pentru a rupe vraja, Bestia trebuie să câștige dragostea frumoasei fete, altfel riscă să rămână un monstru pentru totdeauna.

Regele Leu – 1994

Leul, regele animalelor, este omorât de fratele său Scar, iar fiul cel mic al regelui Leu, Simba, trăiește ani de zile cu impresia greșită că el a fost de vină pentru moartea tatălui său. În cele din urmă, Simba se întoarce în locurile natale pentru a-și răzbuna tatăl și pentru a face ordine în regatul animalelor care fusese condus prin teroare de Scar.

foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter