Seriale istorice – Pelicule epice care te vor captiva imediat

De Alina Serea, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 12:10
Fapte istorice, povești de dragoste, senzualitate, intrigi, pasiuni și războaie sunt doar câteva elemente ale celor mai bune seriale istorice ale ultimilor ani care au captivat milioane de fani în întreaga lume.

Cele mai bune seriale istorice au fost apreciate atât de critici, primind premii importante, dar și de publicul cinefil. Iată o selecție a celor mai populare seriale din ultimii ani.

Cuprins

Cele mai bune seriale istorice

The Tudors

Unul dintre cele mai bune seriale istorice, drama The Tudors a fost nominalizată la Emmy și a fost câștigătoare la Globurile de Aur. În acest serial, Jonathan Rhys Meyers îl interpretează pe Henric al VIII-lea într-un mod cu totul inedit, fiind considerat „cel mai senzual Henric al VIII-lea al tuturor timpurilor”. Seria descrie o istorie inedită a impulsivului tiran, a cărui regat a fost marcat de trădare și intrigă. Serialul este presărat cu scene de nuditate și senzualitate, are o intrigă captivantă, multă pasiune și pune accent pe nonconformism.

Spartacus: Blood and sand

Printre cele mai bine primite seriale istorice, pe care oricând poți să-l revezi se numără Spartacus: Blood and sand. Încă de la primele episoade, serialul a provocat o adevărată frenezie. Intriga bine gândită, scenele de acțiune, violență și nuditate îmbinate, povestea legendarului războinic a cucerit milioane de fani din lumea întreagă. Este genul de film care te trece de la lacrimi la extaz fără să realizezi.

Vikings

În top seriale istorice se află, desigur, Vikings, care urmărește aventurile lui Ragnar Lothbrok, cel mai mare erou al vremurilor sale. Serialul are în prim plan viața și acțiunile bandei de vikingi, dar și a familiei lui Ragnar și drumul său către tronul triburilor vikinge. Ragnar se remarcă prin faptul că respectă tradițiile și devotamentul către zei, legenda spunând că era un descendent direct al lui Odin, zeul războiului și al războinicilor.

The Last Kingdom

Printre cele mai bune seriale istorice, The Last Kingdom, are la bază un punct de cotitură din istoria Angliei. Regele Alfred luptă împotriva ocupanților păgâni, care puseseră stăpânire pe teritoriile engleze de ceva timp. Singurul care mai putea opune o oarecare rezistență în fața ocupanților danezi este regatul Wessex. Serialul descrie o luptă atât la nivel strategic și ideologic, cît și la nivel religios.

Downton Abbey

De asemenea unul dintre cele mai bune seriale istorice britanice care merită văzut este Downton Abbey. Deși nu a fost la fel de mediatizat ca celelalte din această listă, Downton Abbey aduce într-un mod captivant în prim plan schimbările de la începutul secolului XX și înfățișează cel mai bine atmosfera unei epoci. Filmul are în prim plan viața aristocratică a familiei Crawley și a servitorilor săi în timpul domniei regelui George al V-lea, bunicul actualei regine a Angliei, regina Elisabeta a II-a.

Seriale istorice ce pot fi văzute online, sutitrate în limba română, pe Netflix

The Crown

The Crown este unul dintre cele mai populare seriale istorice ce pot fi văzute online, subtitrate în limba română, pe Netflix. Acesta a câștigat simpatia publicului încă de la primele episoade și urmărește viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, începând din momentul căsătoriei acesteia cu Prințul Filip. Serialul a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic și pentru cea mai bună actriță într-un serial dramatic. Claire Foy a primit, de asemenea, premiul Emmy pentru prestația sa impresionantă.

Outlander

Tot printre cele mai apreciate seriale istorice de pe Netflix se numără și Outlander. O îmbinare captivantă de istorie și fantezie, serialul este bazat pe seria de cărți a scriitoarei Diana Gabaldon. Pe fundalul unei povești de dragoste nemuritoare, Outlander reușește să aducă în prim plan o parte din istoria Scoției, cu trimitere la evenimente reale, probleme sociale, obiceiuri, tradiții și lupte sângeroase.

Medici: Masters of Florence

Medici: Masters of Florence se află și el printre cele mai vizionate seriale istorice disponibile online, pe Netflix. Acesta prezintă povestea Dinastiei Medici, acțiunea fiind plasată în Florența secolului al XV-lea. Personajul în jurul căruia se învârte acțiunea este Cosimo, liderul Republicii Florentine în 1434.

Seriale istorice ce pot fi văzute online, sutitrate în limba română, pe HBO

Cernobîl

Poate unul dintre cele mai mediatizate și apreciate seriale ale ultimilor ani, Cernobîl poate fi vizionat online, pe HBO. Așa cum probabil știi, filmul care a devenit cel mai popular serial din lume, prezintă istoria dezastrului nuclear din 1986, poate cea mai mare catastrofă din istorie creată vreodată de om. Filmul evidențiază atât mentalitatea din timpul comunismului acelor vremuri și consecințele ei, precum și curajul și spiritul de sacrificiu al celor care au luptat să salveze Europa de efectele îngrozitoare ale acestei catastrofe de neimaginat.

Boardwalk Empire

De asemenea printre cele mai populare seriale istorice ce pot fi văzute online, subtitrate pe HBO se numără Boardwalk Empire. Acesta a primit numeroase nominalizări la Premiile Emmy și a câștigat un Golden Globe pentru cel mai bun serial dramatic. Acțiunea are loc în Atlantic City, New Jersey, în timpul Prohibiției și se concentrează pe personajul Enoch Nucky Thompson, un politician care ajunge să controleze întregul oraș în această perioadă controversată din istoria Americii. Episodul pilot a fost regizat de Martin Scorsese, iar producția acestuia a costat 18 milioane de dolari.


Îți recomandăm și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter