Filme cu pirați – Cele mai bune filme vechi și noi cu pirați și corsari

De Alina Serea, pe Ultimul update Miercuri, 09 noiembrie 2022, 18:27
Aventurile cu pirați, corăbii, corsari  și povești de dragoste născute în larguri au fost mereu apreciate de public, motiv pentru care cele mai bune filme vechi cu pirați sunt și azi populare.

Fie că ești fan al vechilor filme cu pirați, unde accentul se pune mai degrabă pe poveste decât pe efectele speciale, fie că apreciezi aventurile cu temă contemporană, iată o selecție cu cele mai bune filme cu pirați din toate timpurile:

Cuprins

Filme vechi cu pirați

Captain Blood

Unul dintre cele mai bune filme vechi cu pirați, Căpitanul Blood, așa cum este tradus în limba română, a fost nominalizat la cinci premii Oscar. Pelicula îi are în distribuție pe Errol Flynn, Olivia de Havilland, Lionel Atwill și Basil Rathbone. Un film de aventuri așa cum se făceau pe vremuri, Captain Blood este o ecranizare a romanului omonim scris de Rafael Sabatini. Acțiunea de petrece în Anglia secolului al XVII-lea, când medicul irlandez Peter Blood e condamnat pentru tratarea unui rebel și trimis ca sclav în Jamaica. După numeroase și spectaculoase răsturnări de situație, acesta ajunge pirat și eroul luptei cu flota spaniolă.

The Sea Hawk

Corsarul, așa cum a fost tradus în limba română unul dintre cele mai apreciate filme vechi cu pirați și corsari, îi are în distribuție pe Errol Flynn, Brenda Marshall și Claude Rains. Cu patru nominalizări la Oscar, inclusiv pentru efecte speciale, acesta a fost unul dintre cele mai populare filme cu pirați, la vremea lui. Acțiunea îl are în prim plan pe Geoffrey Thorpe, un bucanier cu o reputație foarte bună care este angajat de regina Elisabeta I pentru a se lupta cu armata spaniolă. Acesta va lupta cu corăbiile inamice, dând dovadă de abilități incredibile de mânuire a sabiei.

Reap the Wild Wind

Premiat pentru cele mai bune efecte speciale și nominalizat la trei premii Oscar, Reap the Wild Wind sau Seceră vântul sălbatic, așa cum a fost tradus în limba română, este considerat unul dintre cele mai bune filme cu pirați. Printre protagoniști se numără John Wayne, Paulette Goddard și Ray Milland. Filmul are la bază o poveste de dragoste născută pe mare. Căpitanul Jack ajunge cu nava sa naufragiată pe o insulă unde înecepe o poveste de dragoste cu frumoasa Loxi. Romantismul începe să fie spulberat în momentul în care apare un alt pețitor și totul poate deveni o tragedie.

Filme cu pirați contemporane

Hook

Deși nu este dintre cele mai noi filme cu pirați, Hook este unul dintre cele mai îndrăgite filme fantastice de aventură. Regizat de Steven Spielberg după un scenariu de James V. Hart și Malia Scotch Marmo îi are în rolurile principale pe actorii Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts și Bob Hoskins. Filmul a fost nominalizat la cinci premii Oscar. Filmul pornește de la povestea lui Peter Pan care a crescut devenind, la maturitate, un prosper avocat. Fiind foarte ocupat, Peter Pan își neglijează familia copii. Toate acestea se schimbă însă în momentul în care aceștia sunt răpiți de căpitanul Hook.

Pirates of the Caribbean

Desigur că nu poate exista un top filme cu pirați fără a fi inclus, printre cele mai apreciate, Pirates of the Caribbean sau Pirații din Caraibe, așa cum a fost tradus în limba română. Unul dintre cele mai de succes filme ale genului, Pirații din Caraibe a devenit o serie de cinci părți. În rolurile principale pot fi văzuți celebrii actori Johnny Depp, Orlando Bloom și Keira Knightley. Nu doar din partea criticilor a primit recenzii pozitive, ci și din punct de vedere al încasărilor este un film bine plasat, cu peste jumătate de miliard de dolari numai la prima parte – Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre.

A Hijacking

Unul dintre cele mai populare filme cu pirați lansate în ultimii ani, A Hijacking are în prim plan o navă de transport marfă sub pavilion danez care este interceptată și deturnată în Oceanul Indian de către pirații somalezi. Scene pline de suspans, negocieri pe muchie de cuțit, dramatism și multă tensiune, sunt doar câteva dintre ingredientele ce-l transformă într-unul dintre cele mai apreciate filme ale genului.

Captain Phillips

Pe primele locuri în topul celor mai bune filme cu pirați din ultimii zece ani trebuie inclus Captain Phillips. Filmul este bazat pe fapte reale și acțiunea îl are în prim plan pe căpitanul vasului de transport MV Maersk Alabama, ce este la un pas de a fi cucerit de pirații somalezi. Tom Hanks îl joacă excepțional pe căpitanul Philips, iar scenele pline de tensiune te vor captiva din primele momente.

Filme cu pirați pentru copii

The Princess Bride

Unul dintre cele mai apreciate filme cu pirați și aventuri fantastice, The Princess Bride sau File de poveste, așa cum a fost tradus în limba română, este, de fapt o incursiune în lumea poveștilor. Un bunic decide să-l introducă pe nepotul lui bolnav în fascinanta lume a aventurilor cu cavaleri, pirați și prințese. Deși inițial băiatului nu-i convine deloc că trebuie să renunțe la jocurile sale pe calculator, imediat va fi captivat de aventurile eroilor din povești.

The Pirates! Band of Misfits

Un film cu pirați pentru copii, The Pirates! Band of Misfits este o animație chiar reușită care poate oricând să capteze și atenția adulților. The Pirate Captain vor să câștige titlul de ”Piratului Anului”, asta după mai multe încercări eșuate. Chiar dacă filmul este unul animat, cu siguranță vi se vor părea familiare vocile unor actori mari precum Hugh Grant sau Salma Hayek.


Îți recomandăm și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter