Filme cu îngeri – Pelicule cu îngeri, arhangheli și demoni ce merită văzute

De Alina Serea, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 11:59
Cele mai bune filme cu îngeri sunt cele care te fac, măcar și pentru o secundă, să te întrebi unde este limita dintre realitate și fantezie, indiferent de convingerile pe care le ai. 

Iată o selecție a celor mai bune filme cu îngeri, demoni și arhangheli ce merită văzute:

Cuprins

Cele mai apreciate filme cu îngeri

It’s A Wonderful Life

Unul dintre cele mai iubite filme cu îngeri din toate timpurile, It’s A Wonderful Life este genul de peliculă care-ți dă o perspectivă ușor doferită asupra vieții. Filmul este clasat pe locul 11 în topul celor mai bune 100 de filme din toate timpurile și în America acesta este văzut, în mod tradițional, de Crăciun.

Acțiunea îl are în prim plan pe Bedford Falls, un om cu inima de aur care tot timpul face bine celor din jur și orașului în care locuiește. Într-o conjunctură complet nefericită, survenită în urma unui plan imoral, George ajunge după gratii. Odată închis, acesta se gândește la familia sa și la faptul că poate le-ar fi fost mai bine fără el. Acela este momentul în care rugăciunile celor dragi îl aduce alături de George pe îngerul Clarence, care îi arăta cum ar fi fost lumea fără el.

Wings of Desire

Wings of Desire sau Cerul deasupra Berlinului, așa cum a fost tradus în română, este unul dintre cele mai interesante filme cu îngeri, chiar dacă tema a devenit ulterior un clișeu. Este vorba despre un înger care supraveghează oamenii și care, până la urmă, se îndrăgostește de un muritor. Așa se face că acesta va dori să renunțe la divinitate pentru a-și putea petrece viața alături de persoana iubită.

City of Angels

City of Angels, de asemenea unul dintre cele mai cunoscute filme cu îngeri, îi are în rolurile principale pe Meg Ryan și Nicolas Cage. Deși tema are la bază același clișeu al îngerului care se îndrăgostește de un muritor, dacă iubești filmele cu îngeri, City of Angels merită văzut. Acțiunea îl are în prim plan pe Seth, un înger care veghează orașul Los Angeles și care își dă seama când de dificilă poate fi viața oamenilor, în momentul în care se îndrăgostește de un medic cardiolog.

Filme cu îngeri și demoni

Constantine

Printre cele mai mediatizate filme cu îngeri și demoni din ultimii ani, Constantine îi are ca protagoniști pe Keanu Reeves, Rachel Weisz, Tilda Swinton. Constantine este un înger care se află la granița dintre viață și moarte, după ce a văzut Iadul. În plus, el este singurul care poate salva omenirea din a cădea pradă Întunericului. Cum se va împăca responsabilitatea sa cu caracterul său dificil și cu faptul că urăște ideea de a fi erou, rămâne de văzut.

Filme cu îngeri căzuți și arhangheli

Fallen

Fallen se numărăr printre cele mai apreciate filme cu îngeri căzuți. Pelicula îl are în prim plan pe orfanul Aaron care, la vârsta majoratului, află că el este de fapt salvatorul îngerilor care au fost izgoniți din Rai în timpul războiului cu Iadul. Cel care îl va ajuta pe Aaron să-și stăpânească forța, dar și să lupte împotriva lui Verchiel – liderul celor care-i vânează pe copiii celor căzuți- este îngerul Camael.

Gabriel

Arhanghelul Gabriel este cel care luptă să elibereze purgatoriul de decăzuți și să salveze sufletele locuitorilor, o luptă ce dăinuște încă de la începutul timpului.

Liderul decăzuților, Sammael este cel care controlează purgatoriul și a transformat orașul într-un loc plin de crime și violență. În această lume, Gabriel este cel care trebuie să descopere ce s-a întâmplat cu camarazii săi și să restaureze Lumina. Pelicula este clasată ca fiind unul dintre cele mai apreciate filme cu îngeri și arhangheli.

Legion

Cu Dennis Quaid, Paul Bettany și Lucas Black ca protagoniști, Legion este un film cu îngeri care prezintă o altă față a lui Dumnezeu. Acesta este foarte mânios pe oameni din cauza nenumăratelor rele pe care le fac trimite armata sa de arhangheli să distrugă planeta.

Niște străini aflați într-un restaurant pe o autostradă din America realizează că ei sunt singura șansă de supraviețuire a Umanității. Și ca totul să fie cu adevărat palpitant, aceștia descoperă că chelnerița care-i servea îl purta în pântece pe nimeni altcineva decât Mesia.

Dogma

În Dogma, Matt Damon și Ben Affleck sunt doi îngeri păcătoși care au fost dați afară din Rai de Dumnezeu din cauza faptelor rele pe care le comiseseră. Dincolo de chipul lor angelic, aceștia ascundeau intenții de-a dreptul malefice și doreau să se întoarcă în Rai. Doar că în calea planurilor lor vor sta o asistentă medicală, un apostol de culoare și o stripteuză, doar în aparență păcătoși.

Filme cu îngeri și demoni ce pot fi văzute online, subtitrate, pe Netflix

Lucifer

Unul dintre cele mai de succes filme cu îngeri și demoni din ultimii ani este o Lucifer, o producție originală Netflix. Serialul este o combinație perfectă între un film de drafgoste, umor negru, acțiune plină de suspans și concepte care te dau peste cap. Acțiunea îl are în prim plan pe Lucifer, care este nimeni altcineva decât Diavolul în persoană.

Sătul de viața din Iad, acesta decide să vină pe Pământ, unde devine patronul unuia dintre cele mai celebre cluburi din Los Angeles. Ajuns din întâmplare ajutorul celei mai bune și frumoase femei detectiv din oraș, acesta va trebui să se lupte cu răufăcătorii, dar și cu propriul destin pentru că se îndrăgostește iremediabil.

The Oa

The Oa sau Pî, cum a fost tradus în limba română, este unul dintre acele filme cu îngeri care te va suprinde și te va captiva încă de la primele secvențe. Disponibil online, subtitrat în limba română, pe Nerflix, filmul are o poveste impresionnată și de-a dreptul imprevizibilă. În fiecare moment în care crezi că știi ce va urma, remarci că te-ai înșelat.

Acțiunea o are în prim plan pe Nina, fetița oarbă a unui mafiot rus, care, pentru a fi salvată este doptată sub numele de Prairie de niște onești americani pe nume Johnson. Praire, care își dă seama că, de fapt, numele ei predestinat este The Oa- Pî, este închisă și își câștigă libertatea de mai multe ori, în feluri în care depășesc orice imaginație. The Oa este genul de film care te pune pe gânduri și care te face să te întrebi, măcar o fracțiune de secunde, care e granița dintre realitate și supranatural.


Îți recomandăm și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter