Filme cu dinozauri. Producții memorabile pentru copii și adulți

De Alina Serea, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 11:52
Dinozaurii, imensele reptile preistorice, au fost mereu un subiect fascinant, atât pentru copii, cât și pentru adulți, din această pasiune luând naștere unele dintre cele mai bune filme cu dinozauri. 

Fie că vorbim despre filme cu dinozauri pentru copii, animații reușite și pline de haz, sau despre unele dintre cele mai bune documentare ori filme de acțiune cu și despre dinozauri, iată o listă a celor mai apreciate pelicule pe acest subiect:

Cuprins

Cele mai bune filme cu dinozauri

Jurassic Park

Nu poate exista un top filme cu dinozauri fără a exista Jurassic Park, cel mai cunoscut film pe această temă care a devenit o serie foarte apreciată de iubitorii genului. Acțiunea filmului are lor într-un parc natural. Și, așa cum este și de așteptat, personajele principale sunt dinozaurii adevărați ce au fost realizați prin clonare, după ce au fost prelevate mostre viabile din ADN-ul unor țânțari prinși în chihlimbar. Doar că lucrurile iau o întosătură complet neașteptată în momentul în care dinozaurii scapă din captivitate.

Last Day of the Dinosaurs

Unul dintre cele mai cunoscute filme cu dinozauri, Last Day of the Dinosaurs este un documentar despre dispariția dinozaurilor de pe Pământ. Filmul pornește de la ideea unui asteroid drept cauză a dispariției și este presărat cu multe scene ale unor dezastre naturale. Imaginile de impact sunt mai ales acelea care descriu ultimele zile, ore și minute din viața dinozaurilor.

The Land that Time Forgot

Filmul original, cel apărut în 1975 este considerat de criticii cu mult mai bun decât remake-ul apărut în 2009. Filmul are la bază un roman de Edgar Rice Burrows ce are în prim plan echipajul unui submarin ce ajunge pe o insulă din Triunghiul Bermudelor uitată de vreme, loc în care trăiesc dinozaurii și neandertalienii. Deși este un film vechi, iar pe vremea aceea tehnologia și, implict, efectele speciale nu se puteau compara cu ce putem vedea astăzi, The Land that Time Forgot este considerat în continuare unul dintre cele mai bune filme cu dinozauri.

When Dinosaurs Roamed America

Un serial cu doar cinci episoade, When Dinosaurs Roamed America prezintă, pe rând, câte o perioadă din era Mezozoică: Triasicul superior, Jurasicul mijlociu, Jurasicul superior, Cretacicul mijlociu și Cretacicul superior. Este un film cu dinozauri difuzat de Discovery Channel și arată, într-un mod ce nu are cum să te captiveze, felul în care trăiau și migrau dinozaurii, precum și modul în care s-a ajuns la dispariția lor.

When Dinosaurs Ruled the Earth

Printre puținele filme cu dinozauri ce se bucură de apreciere din partea publicului amator al genului se numără și When Dinosaurs Ruled the Earth. Acțiunea are în prim plan
lupta pentru supraviețuire a unui mic trib, care sacrifică periodic câte o femeie blondă, sperând că zeii îi vor proteja de șopârlele uriașe care incearcă să-i mănance. Una dintre femei reușește să scape și se trezește singură în fața unor pericole cel puțin la fel de mari ca acela de care scăpase.

Filme cu dinozauri pentru copii

We’re Back! A Dinosaur’s Story

Cum atracția copiilor pentru aceste creaturi de mult dispărute este una destul de mare, inevitabil, au apărut filme cu dinozauri pentru copii. Unul dintre cele mai îndrăgite este We’re Back! A Dinosaur’s Story. Acțiunea îl prezină pe căpitanul Ochi Noi care călătorește în trecut și hrănește dinozaurii cu Cereale pentru Minte, ceea ce îi face inteligenți și blânzi. deveniți niște dinozauri buni, aceștia sunt de acord să călătorească în viitor pentru a îndeplini dorințele copiilor din New York. Acolo ajunși însă, începe o adevărată aventură.

The Land Before Time

De asemenea unul dintre cele mai apreciate filme cu dinozauri pentru copii, The Land Before Time este o animație emoționantă. Filmul urmărește aventurile unui grup de pui de dinozauri într-o oază de deșert care încearcă să găsească o vale devenită legendă. Este un film care cu siguranță va binedispune atât copiii, cât și adulții.

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Parte din cunoscuta serie Ice Age, Dawn of the Dinosaurs, este unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii, cu dinozauri. Acțiunea desenului animat cu dinozauri se desfășoară într-o lume care încă este dominată de reptilele gigantice, considerte stăpânii lumii. Povestea filmul se schimbă față de celelalte părți ale seriei Ice Age, dar s-a bucurat de un succes la fel de mare.

Îți recomandăm și:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter