Filme cu cai – Pelicule emoționante pentru adulți și copii

De Alina Serea, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 11:49
Bazate pe povești de viață impresionante, cele mai bune filme cu cai sunt emoționante și presărate cu multe lecții de viață. 

Relația dintre oameni și cai a fost sursa poveștilor încă din cele mai vechi timpuri, iar ecranizările acestora nu au întârziat să apară. Iată o selecție a celor mai apreciate filme cu cai:

Cuprins

Cele mai bune filme cu cai

War Horse

Unul dintre cele mai apreciate filme cu cai, „War Horse” este regizat de Steven Spielberg și a fost lansat în 2011. Filmul prezintă povestea cu adevărat impresionantă lui Albert şi a armăsarulu Joey, cumpărat de tatăl tânărului la o licitaţie cu bani împrumutaţi. Cei doi leagă o relație foarte puternică și, atunci când familia este nevoită să-l vândă pe Joey, Albert trăiește o adevărată dramă. Calul este cumpărat pentru a merge pe front, în primul războoi mondial. În acel moment, Albert, care nu avea încă vârsta necesară înrolării, deci să plece în căutarea prietenului său și să înfrunte pericolele ce-i apar în cale.

Equus

Unul dintre cele mai bune filme cu cai, Equus, lansat în 1977, a primit trei nominalizări la Oscar și a câștigat două premii Bafta. Filmul îl are în prim plan pe psihiatrul Martin Dysart care încearcă să afle de ce Alan Strang, fiul unic al unei credincioase familii de englezi, a comis o serie de atrocități împotriva mai multor cai din herghelie. Discuțiile dintre cei doi sunt fascinante și devin o adevărată provocare pentru psihiatru.

Flicka

Unul dintre cele mai frumoase filme cu cai, acțiunea din Flicka se desfășoară în mijlocul unor peisaje montane spectaculoase. Filmul o are în prim plan pe Katy, o adolescentă de 16 ani care vrea cu orice preț să lucreze la ferma de cai pe care familia sa o are în munți. Conflictul apare însă în momentul în care părinții ei decid că trebuie să-și urmeze cursurile, iar Katy face tot posibilul să le dovedească faptul că este deja capabilă să aibă grijă de fermă.

The Black Stallion

Printre cele mai populare filme cu cai, Armăsarul negru, așa cum a fost tradus în limba română, îl are în prim plan pe Alec, un băiețel de 10 ani, care călătorește împreună cu tatăl său spre Anglia. Acțiunea se petrece în anul 1946, chiar la scurt timp după încheierea celui de-al doilea război mondial. Alec devine de-a dreptul fascinat de un armăsar negru, care devine cel mai bun prieten al său. Filmul ia o întorsătură neașteptată, căci vasul pe care se aflau se va scufunda în urma unei furtuni.

Dreamer

Considerat unul dintre cele mai emoționante filme cu cai, pelicula este poveste unei iepe pe care stăpânul vrea s-o ucidă, considerând că nu-i mai este de folos. Ben, unul dintre angajații fermei însă, îi cere șefului său să-i permită să păstreze calul, chiar dacă asta îl costa o bună parte din salariul săi. Filmul devine cu adevărat emoționant în momentul în care fiica lui Ben se atașează foarte mult de cal și va încerca să-l vindece.

Black Beauty

De asemenea unul dintre cele mai cunoscute filme cu cai, Black Beauty este într-adevăr o poveste care a fascinat iubitorii de cai. Pelicula este cu atât mai impresionnată cu cât, acțiunea este văzută mai degrabă prin ochii unui superbă armăsar ce trece prin tot felul de provocări, de la o familie la alta.

Hidalgo

Un filme cu cai ce s-a bucurat de un adevărat succes, Hidalgo este povestea unui cowboy, care pleacă într-o călătorie în care speră să se descopere pe sine, și a calului său, frumosul mustang Hidalgo. Călătoria celor doi nu va fi însă deloc una ușoară, ci mai degrabă o luptă de supraviețuire.

The Horse Whisperer

Îmblânzitorul de cai, așa cum a fost unul dintre cele mai iubite cu filme cu cai tradus în limba română, este o poveste tristă dar captivantă. Grace și Judith sunt două prietene care hotărăsc să iasă la o plimbare călare, însă un grav accident urmează să schimbe totul, pentru totdeauna.

Filme cu cai animate. Peilcule pentru copii

Tangled

Unul dintre cele mai cunoscute și apreciate filme animate cu cai, Tangled este o adaptare a unei povești clasice. Rapunzel, care își dorește mai mult ca orice să iasă din turnul unde a fost ferecată timp de mulți ani, face o înțelegere cu cel mai căutat hoț din regat. Cei doi, alături de un cal super-polițist, Maximus, un cameleon super-protector, Pascal, și o gașcă de tâlhari aspri, vor fi protagoniștii unor aventuri pline de haz.

Spirit: Stallion of the Cimarron

Aflat în top cele mai bune filme cu cai animate, pelicula are în prim plan povestea lui Spirit, un armăsar liber care ajunge să fie capturat. În ciuda eforturilor lor, oamenii nu reușesc sub nicio formă să-l îmblânzească. Atunci Little Creek, un tânăr indian, îl găsește și îl duce în tribul său. Și pentru ca acțiunea să devină și mai complicată și plină de aventuri, Spirit va cunoaște o iapă, pe frumoasa Rain, de care se va îndrăgosti iremediabil.


Îți recomandăm și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter