Filme cu Denzel Washington. Filme de acțiune și thriller

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Miercuri, 18 ianuarie 2023, 12:31

Delectează-te în timpul liber cu cele mai bune filme cu Denzel Washington, un adevărat star al cinematografiei americane și un nume asociat cu succesul de box office. Denzel Washington are deja câteva Oscaruri și Globuri de Aur și deține recordul pentru cele mai multe nominalizări ale unui actor afroamerican la premiile Oscar.

Cuprins

Nu rata cele mai bune și cele mai premiate filme cu Denzel Washington. Chiar dacă este unul dintre actorii care și-a câștigat popularitatea datorită filmelor de groază, carisma și talentul lui deosebite ies în evidență în orice producție cinematografică.

Denzel Washington. Pe scurt despre cariera actorului

Pe numele său întreg Denzel Hayes Washington Jr., actorul afroamerican s-a născut în Mount Vernon, statul New York pe 28 decembrie 1954. A debutat în filme de televiziune, în anul 1977, și s-a făcut remarcat în anul 1982 când a început să joace în serialul de televiziune St. Elsewhere.

Succesul a venit în 1987, când Washington a jucat rolul lui Steve Biko în Cry Freedom, un rol pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru „Cel mai bun actor în rol secundar”. Iar în 1989, Washington a câștigat un Oscar pentru „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul unui fost sclav în filmul Glory.

Deși a jucat și în câteva comedii sau drame romantice, precum Much Ado About Nothing sau The Preacher’s Wife, el a devenit cu un mare star de cinema datorită filmelor din genul thriller cu care personalitatea sa se potrivește atât de bine. În afară de serialele de televiziune de la începutul carierei sale, Washington a jucat în aproape 60 de filme dintre care cel puțin jumătate au fost nominalizate și premiate la marile competiții internaționale.

Cele mai bune filme cu Denzel Washington

Numele lui Denzel Washington pe afișul unui film nou a devenit de multă vreme o marcă a succesului. Actorul american are câteva roluri memorabile și câteva filme pe care le poți viziona și revedea cu interes de mai multe ori.

Malcolm X – 1992

Este unul dintre cele mai importante filme cu Denzel Washington, în care face un rol magistral. El îl interpretează pe faimosul lider de culoare al cărui tată fusese ucis de Ku Klux Klan și care devine gangster și apoi se convertește la islam. Pentru acest film, Washington a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

Philadelphia, 1993

Alături de Tom Hanks, Washington face aici un rol memorabil într-unul dintre primele filme sensibile care atacă problema maladiei SIDA. Un avocat de culoare homofob, Joe, (Washington) e forțat să-și înfrunte prejudecățile, atunci când acceptă să apere un client bolnav de SIDA împotriva firmei care l-a concediat. Andrew, cea mai importantă piesă a unei prestigioase firme de avocatură, a fost concediat pentru incompetența, dar el presupune că motivul adevărat e că suferă de SIDA. Joe, care își șterge palmă după ce a dat mâna cu potențialul client, ezită la început să accepte cazul. Dar bunele sale instincte triumfă în cele din urmă. Este unul dintre cele mai bune filme cu Denzel Washington și un film de referință din cinematografie americană a anilor 1990.

Glorie – Glory, 1989

Denzel Washington are rolul ofițerului Shaw care s-a oferit să conducă prima companie de soldați afro-americani în timpul Războiului Civil din America. Această companie era formată în mare parte din sclavi evadați și trebuia să curețe drumul pentru „adevărații” soldați, primind astfel muncile josnice și împovărătoare. Shaw a luptat deopotrivă cu adversarii care au ordin să îi ucidă pe ofițerii de culoare, cât și cu aliații care nu își pot învinge prejudecățile.

Dosarul Pelican – The Pelican Brief, 1993

Povestea veridică și palpitantă a unei studente care descoperă mobilul și autorul moral al unei crime duble de care sunt legate înalte interese politice și financiare. Cunoașterea adevărului o aruncă într-o teribilă singurătate, iar viața-i atârnă de un fir de păr. Își găsește până la urmă un aliat în persoana unui reporter, dar vor reuși ei oare să supraviețuiască pentru a strânge dovezile și a le face publice?

Zi de instrucție – Training Day, 2001

În fiecare zi, este dus un adevărat război pe străzile orașelor americane – un război între locuitori, traficanții de droguri și funcționarii statului obligați să-i apere pe primii împotriva celorlalți. Acest război își are victimele sale, poate niciuna atât de mare ca sergentul Alonzo Harris (DENZEL WASHINGTON), un ofițer veteran de la brigada de narcotice, cu o experiență de 13 ani, ale cărui metode de lucru îndoielnice depășesc linia dintre legalitate și corupție. Credința sa în victoria legii s-a erodat demult ca urmare a misiunilor la care a participat în cartierele în care, dacă acționezi după lege, poți să mori pe loc. Iar ca să ducă la îndeplinire misiunea, Alonzo și colegii săi sunt nevoiți adesea să încalce legea pe care ar trebui să o aplice.

Gangsgter american – American Gangster, 2007

Este unul dintre puținele filme cu Denzel Washington în care acesta face un rol negativ.

Detectivul Richie Roberts (Russell Crowe) are o sarcină: să curețe străzile New York-ului de puternicii traficanți de droguri. Cel mai important adversar al lui se dovedește a fi Frank Lucas (Denzel Washington), cel mai mare traficant din Harlem, care a transformat contrabanda cu heroină într-o adevărată artă: praful alb a fost pus în sicriele soldaților americani uciși în Vietnam.

Zborul – Flight, 2012

Denzel Washington intră în pielea lui Whip Whitaker, un pilot de avion înzestrat și respectat de către colegi și superiori, pe care mass-media și nord-americanii de rând îl percep ca pe un erou național după ce reușește să aducă la sol un aparat de zbor atât de serios avariat încât niciun alt aviator nu ar fi fost capabil să îl redreseze. Salvând viețile a 98 de pasageri din cei 106 pe care îi transporta avionul deteriorat, Whip câștigă admirația tuturor și devine eroul Americii. Dar, în urma anchetei, se descoperă că el consumase alcool înainte de cursa fatidică, iar acest lucru l-a împiedicat să depisteze la timp erorile tehnice ale aparatului. Peste noapte, din erou, devine cel mai detestat om al Americii și luptă în justiție pentru a-și salva cariera și libertatea.

Equalizer, 2014

În Equalizer, Denzel Washington îl interpretează pe McCall, un bărbat care crede că a scăpat de negura trecutului și că va putea duce de-acum o viață liniștită. Dar când McCall o întâlnește pe Teri (Chloë Grace Moretz), o tânără aflată sub controlul unor violenți gangsteri ruși, el nu poate sta deoparte, ci simte nevoia sa o ajute, scăpând-o din ghearele lor. Înarmat cu calități paranormale, care-i permit să-i pedepsească pe cei care-i brutalizează pe neajutorați, McCall iese din detașarea auto-impusă, simțind că îi reînvie dorința de dreptate.

Titanii – Remember the Titans, 2000

Bazat pe o poveste reală, „Remember the Titans” urmărește evenimente dramatice ce au avut loc în Alexandria, Virginia, în 1971, când un antrenor de fotbal afro-american, Herman Boone (interpretat de laureatul la Oscar Denzel Washington), a fost angajat pentru a antrena o echipă de liceu închegată, dar polarizată rasial, echipa numită T. C. Williams Titans.

Dincolo de trecut – Deja Vu, 2006

Sentimentul de deja vu este cel care îl ghidează pe agentul Doug Carlin în investigația sa cu privire la un atentat soldat cu sute de morți. Chemat să recupereze toate dovezile posibile după ce un feribot din New Orleans explodează din cauza unei bombe, Carlin este pe cale de a descoperi că ceea ce toți oamenii consideră că se petrece „numai în mintea lor” este de fapt ceva mult mai puternic, ceva care-l va conduce într-o cursă cu miză imensă: salvarea vieții a sute de oameni.

Casa conspirativă – Safe House, 2012

Un thriller despre un agent CIA renegat extrem de periculos, Tobin Frost (Washington),  consemnat într-o casă conspirativă din Africa de Sud, și un agent începător, Matt Weston (Reynolds). Cei doi sunt nevoiți să devină parteneri și trebuie să aibă încredere unul în altul după ce casa este atacată de o echipă de mercenari. Ei reușesc să scape, dar trebuie să se alieze pentru a afla cine îi dorește morți.

Garduri – Fences, 2016

Denzel Washington face un rol mai deosebit, departe de rolurile lui obișnuite de agent, polițist sau soldat. Acțiunea se petrece în SUA anilor ’50. Un tată afro-american se confruntă cu problemele obișnuite pe care le au oamenii de culoare generate de rasism. Acesta încearcă să-și întrețină familia și să le dea copiilor săi o educație cât se poate de bună. Scenariul seamănă cu cel al unei piese de teatru cu o distributie la inaltime si dialoguri inteligente. Un film despre viata de familie, despre principii, responsabilitate si felul in care deciziile noastre ii pot rani pe cei la care tinem.

John Q – 2002

Un tata care are fiul bolnav de inima decide sa ia ostatici toti membrii camerei de garda a spitalului. Si asta pentru ca polita de asigurare a lui nu acopera costurile operatiei de transplant de inima pentru fiul sau. El ii va obliga astfel pe doctori sa efectueze transplantul.

Lucruri mărunte – The Little Things, 2021

Joe Deacon, ajutor de șerif din Kern County, este trimis la Los Angeles pentru ceea ce trebuia să fie o simplă misiune de colectare de probe. În schimb, devine implicat în căutarea unui criminal în serie care terorizează orașul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter