Facebook se închide pe 5 noiembrie?

De Nicoleta Galeteanu, pe

Facebook se află în faţa unui atac informatic organizat de cei mai de temut hackeri din lume, după ce gruparea Anonymous a ameninţat că va dezactiva reţeaua de socializare pe 5 noiembrie.
Acuzată de spionaj şi că vinde informaţiile personale ale propriilor utilizatori, gruparea va închide timp de o zi paltforma creată de Mark Zuckerberg, ca un avertisment.

Dacă planul grupării Anonymous este real, „Operaţiunea Facebook”, aşa cum au numit-o aceştia, va fi probabil cel mai mare atac informatic realizat vreodată, ţinând cont că Facebook numără în prezent peste 750 de milioane de utilizatori din întreaga lume, mai puţin ţările în care reţelele sociale şi chiar internetul au fost interzise, precum cele din Africa şi Orientul Mijlociu.

„Facebook deţine mai multe informaţii despre tine decât ştie familia ta, informaţii pe care le vinde către agenţiile guvernamentale şi oferă acces clandestin firmelor de securitate pentru a spiona oameni din toată lumea”, se arată în comunicatul de presă, publicat pe Twitter.

Gruparea Anonymous a devenit cunoscută după atacurile informatice asupra site-urilor de plăţi online Visa şi PayPal, după ce acestea au blocat transferurile de bani către controversatul site WikiLeaks.

Printre „victimele” atacurilor organizate de Anonymous se numără fostul Guvern egiptean, Guvernul italian sau cel iranian, precum şi numeroase companii care au încheiat colaborarea cu site-ul WikiLeaks, după scandalul în care a fost implicat fondatorul acestuia, Julian Assange.

Ca măsură de protecţie, cei de la Facebook l-au angajat luna trecută pe unul din cei mai cunoscuţi hackeri din lume, George Hotz (GeoHot), cel care a deblocat iPhone şi a atacat consola PlayStation3.

În mod ironic, gruparea deţine cont pe Facebook şi are 2.940 de fani şi susţinători.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter