Facebook se închide astăzi?

De Unica.ro, pe

Sâmbătă, dacă nu te poţi loga pe Facebook nu te grăbi să suni operatorul de internet. Cel mai probabil va fi mâna hackerilor, care îl saboteazăpe Mark Zuckerberg.
Facebook, cea mai accesată reţea de socializare din lume ar putea deveni indisponibilă astăzi, în caz că anunţul făcut de hackerii Anonymous se va dovedi adevărat.

Pe 10 august, gruparea de hackeri, care şi-a câştigat notorietatea după ce au operat două atacuri informatice de graţie site-urilor de plăţi online Visa şi PayPal, dezvăluiau, printr-un comunicat de presă, intenţia lor de a dezactiva Facebook pe data de 5 noiembrie 2011.

„Operaţiunea Facebook” pusă la cale de Anonymous ar putea fi cel mai mare atac informatic din istorie, având în vedere că site-ul este folosit de peste 750 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Raţiunea atacului este pusă pe seama spionajului de care este acuzată Facebook, suspectată că vinde informaţiile utilizatorilor către agenţii secrete şi late grupuri de interese.

În anunţul făcut public, Anonymous explică faptul că „Facebook deţine mai multe informaţii despre utilizatori decât familiile acestora, informaţii pe care le vinde către agenţiile guvernamentale şi oferă acces clandestin firmelor de securitate pentru a spiona oameni din toată lumea”.

Conducerea Facebook s-a grăbit deja să îl coopteze încă de atunci pe pe cunoscutul George Hotz (GeoHot), hackerul care a deblocat iPhone, după ce a atacat mai întâi consola PlayStation3, din motive de precauţie la ameninţarea Anonymous.

Aşa cum îi spune şi numele, gruparea şi-a păstrat identitatea, totuşi elementul particular prin care membrii acesteia se identifică este masca lui Guy Fawkes, personajul din romanul şi filmul „V for Vendetta”.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter