Evenimentele lunii august. Ce să nu ratezi!

De Revista Unica, pe
Vara asta este a festivalurilor! De toate felurile, de la muzică rock, jazz sau electro, la party-uri pe malul mării, de la filme premiate la marile festivaluri la pelicule horror, ți-am selectat cele mai cool evenimente ale acestui sezon. Nu mai lipsește decât să alegi ce-ți place!

 

UNTOLD
2-5 august / Cluj-Napoca
E clar că fanii muzicii electro își dau întâlnire în fiecare an la Untold. Ediția 2018 se anunță la fel de cool ca și celelalte. Pe cele 10 scene ale festivalului vor veni unii dintre cei mai buni artiști internaționali ai momentului The Chainsmokers, Jason Derulo, Kygo, Diplo, Afrojack, Tiesto, Don Diablo, Steve Aoki, Dimitri Vegas&Like Mike, Solomun și Nina Kraviz. Pentru că Untold a devenit unul dintre festivalurile lui de suflet, Armin van Buuren va concerta anul acesta la ceremonia de închidere.

Evenimentele lunii august. Ce să nu ratezi!

Afrojack

 

Festivalul de Film Horror & Fantastic Luna Plină
9-12 august / Biertan, jud. Sibiu
Brrr, ne trec fiorii numai când ne gândim la nopți cu filme de groază în inima Transilvaniei! Dacă ești în căutare de emoții tari, atunci trebuie să încerci Luna Plină. Anul trecut, cinefilii pasionați de filme de gen au putut vedea, timp de patru zile, 10 lung-metraje și 19 scurt-metraje, alese dintr-un total record de 1500 de filme înscrise. Activitățile din afara programului de vizionări sunt și ele la mare căutare – escape rooms, ateliere de confecționat măști de groază și tururi cu bicicleta.

 

Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul
6-12 august / Sfântu Gheorghe
Ce motiv mai bun pentru a vizita Delta Dunării decât un festival de film? Plimbări cu barca pe canale, pelicani și nuferi, filme bune și petreceri la care poți întâlni celebrități din cinematografia mondială și românească. Aflat la ediția a XV-a, Anonimul propune publicului filme de la marile festivaluri internaționale (Cannes, Berlin, Sundance), Competiția de lungmetraj și de scurtmetraj, unde publicul decide unde va merge Trofeul Festivalului și celelalte premii, filme românești în cadrul Serii Filmului Românesc de marți, 7 august, Seara HBO, programul original Actori în spatele camerei, programul Eco Docs. Fiecare noapte de proiecție, care se termină uneori la răsăritul soarelui, este precedată de un concert, fie el de jazz, muzică clasică sau DJ set.

Evenimentele lunii august. Ce să nu ratezi!

Regizorul Emir Baigazin, invitat la Festivalul Anonimul

 

SummerWell
11-2 august / Domeniul Stirbey, Buftea
SummerWell este nu doar cel mai important festival de muzică alternativă, dar și locul unde se iau pulsul celor mai cool ținute de vară, așa că pregătește-ți o apariție spectaculoasă pentru concertele ce vor avea loc pe malul lacului Buftea! Anul acesta, cap de afiș sunt Bastille și The Kooks, completand o listă de artiști indie precum Justice, Kodaline, Cigarettes after Sex.

Evenimentele lunii august. Ce să nu ratezi!

Innersound New Arts Festival
26 august – 1 septembrie / București
Innersound este singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia. Cea de-a cincea ediție va reuni concerte camerale, instalații, film mut însoțit de compoziție contemporană interpretată live, artă participativă și performance, precum și workshop-uri creative, ce pun muzica contemporană în relație cu artele vizuale și multimedia. Printre invitații acestei ediții se numără: cvartetul de coarde Arcadia (RO), Zona Imaginarium (RO), Ana Giugiu-Bondue (FR), ansamblul cameral SonoMania, dirijoarea Simona Strungaru, Barbara Lüneburg (DE/AT), Daniel Formo (NO), Stephanie Pan / Vitaly Medvedev (NL), SiGRUN (IS), Zoli Toth (RO), Mitoș Micleușanu (RO), Rowan Tara de Freitas (GB/DE), și alții.

Evenimentele lunii august. Ce să nu ratezi!

 

Foto: Hepta, Shutterstock, PR

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter