Elizabeth Taylor: o viaţă de prima pagină

De TVmania, pe

Ultima mare reprezantantă a Epocii de Aur a Hollywood-ului (anii 1930-1960), Liz Taylor, lasă în urmă o carieră impresionantă…
… încununată cu trei Oscaruri (dintre care unul a fost onorofic), şi o viaţă personală tumultuoasă.

Pe vremea când părinţii actorilor Angelina Jolie şi Brad Pitt erau încă adolescenţi, Elizabeth Taylor şi Richard Burton ţineau prima pagină a tabloidelor din SUA. Actorii au avut o relaţie cu suişuri şi coborâşuri, iar viaţa personală a lui Liz Taylor a umplut constant paginile ziarelor: fie că era vorba despre nenumăratele ei boli (a avut probleme cu spatele, ambele şolduri înlocuite, o tumoare cerebrală beningă, probleme de greutate şi dependenţă de alcool şi pastile, cancer de piele, o histerectomie, pneumonii grave şi zeci de internări în spital), fie că era vorba despre bijuteriile de milioane, fie că era vorba despre fetiţa pe

Elizabeth Taylor: o viaţă de prima paginăcare a adoptat-o cu Burton sau despre cele opt mariaje cu cei şapte soţi (de exemplu, unul dintre ei era Conrad „Nicky” Hilton Jr., strămoşul celebrelor Paris şi Nicky Hilton, în timp ce altul era un simplu muncitor în construcţii, pe care l-a cunoscut la dezintoxicare).

Frumoasa actriţă născută în 1932 (care a încetat din viaţă pe 23 martie anul acesta) a lăsat în urmă peste 50 de biografii (două scrise chiar de ea), parfumuri, linii de bijuterii şi nenumăraţi fani care au admirat-o în pelicule ca „Uriaşul” (1956), „Pisica pe acoperişul fierbinte” (1958), „Cleopatra” (1963) sau „Cui îi e frică de Virginia Woolf?” (1966).

Final de drum

După 79 de ani pe scena vieţii, actriţa cu ochi violeţi şi două şiruri de gene (se născuse cu o mutaţie genetică) a murit, la spitalul Cedars Sinai, din Los Angeles (suferea de ani buni de probleme la inimă). A fost înmormântată la cimitirul californian Forest Lawn, în apropiere de Michael Jackson (cu care a fost prietenă bună), şi la cererea ei ceremonia a început cu 15 minute mai târziu decât ora programată: a dorit să întârzie şi la propria înmormântare!

Averea – care include drepturi de autor din 69 de filme, în valoare de peste 114 milioane de dolari anual – şi-a lăsat-o familiei (a avut 4 copii, 10 nepoţi şi 4 strănepoţi) şi centrului „Elizabeth Taylor Aids Foundation”, înfiinţat de ea pentru a lupta cu SIDA, boala care l-a răpus pe prietenul ei apropiat, Rock Hudson, în 1985.

Mai multe despre viaţa şi cariera bogate în evenimente ale actriţei Elizabeth Taylor puteti citi în revista „TVmania”, din 28 martie, în care găsiţi pagini speciale dedicate acesteia. Numărul din 28 martie al revistei a fost editat în două ediţii: una de colecţie, cu actriţa Liz Taylor pe copertă, şi una obişnuită, avându-l pe copertă pe Andi Moisescu, juratul de la „Românii au talent”.

Foto: TVmania.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter