Destinaţii turistice de legendă. Vezi ce mituri te cheamă în călătorie

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 15 iulie 2022, 16:00

Printre destinaţiile cosmopolite frecventate zi şi noapte de turişti în căutare de distracţie, există unele locuri mistice, învăluite în legende şi poveşti străvechi, absolut fascinante. Vino cu noi în aceste destinaţii turistice de legendă. Vezi ce mituri te cheamă în călătorie în vara lui 2013

Insula Avalon, Anglia

Destinaţii turistice de legendă. Vezi ce mituri te cheamă în călătorie
Locul unde se odihneşte Regele Arthur, eroul legendar al cavalerilor, a cărui legendă a inspirat numeroşi regizori, este tărâmul fascinant care învăluie ţinutul Angliei într-un mister greu de dezlegat.

Legendele celtice localizează celebra legendă despre vestitul rege şi a cavalerilor Mesei Rotunde pe insula Avalon, o insulă învăluită în ceaţă, care o delimita de lumea muritorilor pentru a o ascunde privirilor pământenilor.

Se crede că oraşul Glastonbury se întinde pe locul unde plutea odată insula Avalon. Mitul mai spune că Regele se va întoarce cu sabia sa din stâncă Excalibur, dar până atunci te poţi distra la festivalurile celebre din acest oraş.

Shambhala – Tibet

Destinaţii turistice de legendă. Vezi ce mituri te cheamă în călătorie
Despre Împărăţia Shambhala-ei se crede să este ascunsă undeva în vârfurile înzăpezite din Himalaya, dar de fapt, acest „tărâm sfânt” al învăţăturii budiste este accesibil doar celor care ajung la o karma corespunzătoare.

Mulţi exploratori au încercat să localizeze şi să găsească Shambala în ţinuturile misterioase şi neexplorate din Asia. Dar acest tărâm tainic rămâne însă doar la nivel fantastic, descoperit poate doar de scriitorul James Hilton în cartea sa „Orizont pierdut”.

„Regatul Ascuns” s-ar putea afla totuşi în orasul Zhongdian, aflat la graniţa dintre China şi Tibet.

El Dorado – Columbia

Destinaţii turistice de legendă. Vezi ce mituri te cheamă în călătorie
Îngropate adânc în inima pădurii amazoniene, El Dorado este oraşul comorilor de neimaginat. Cel puţin asta spun legendele.

În anii 1500, conchistadorii spanioli au pornit într-o călătorie periculoasă, cu speranţa că vor zări miticul oraş de aur, iar exploratorul englez Sir Walter Raleigh susţinea în 1596 că ştie locaţia exactă.

Au mers de-a lungul Anzilor, cel mai lung lanţ muntos din lume, şi au explorat timp de două secole ţinutul sălbatic, traversând pădurile din Peru, Venezuela şi Guyana.

Legenda spune că numele acestuia este dat de numele regeui mexican care a domnit peste acest ţinut mistic, El Dorado fiind, în traducere, Omul de Aur.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte trei destinaţii de legendă te îndeamnă să le descoperi povestea, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter