Delicios: Top 5 obiecte ciudate făcute din ciocolată

De Diana Zagrean, pe

Cui nu-i place ciocolata? Dar când ajungi să faci rochii, pantofi sau chiar maşini de Formula 1 din ciocolată, înseamnă că eşti un fan adevărat. Iată un top 5 obiecte ciudate făcute din ciocolată.
Ferrari de F1
Italienii au creat un monopost de ciocolată belgiană în mărime naturală. Producerea maşinii a durat circa un an şi aproximativ 2 tone de ciocolată. Costul final al uriaşei ciocolate a fost de 12.000 lire sterline.
Laptop
O companie franceză a decis să serbeze cei 50 de ani de activitate în domeniul IT printr-un laptop gigantic de ciocolată. Laptopul avea pe ecranul din ciocolată albă mesajul aniversar, în timp ce tastatura venea cu un CD din ciocolată lipit pe taste.
Delicios: Top 5 obiecte ciudate făcute din ciocolată
Pantofi
Ciocolatierii renumiţi pentru proiectele îndrăzneţe de la Theobroma Cacao s-au întrecut pe sine cu colecţia Erotique. Pantofii au fost realizaţi din ciocolată venezueleană (70% cacao), umpluţi cu cremă de căpşuni şi şampanie. Cutiile de cadou în care au fost împachetaţi pantofii erau legate cu panglici din mătase Christian Dior.
Pastă de dinţi
În 2005 Unilever Filipine a scos o ediţie limitată a pastei de dinţi Closeup cu aromă de ciocolată. Ideea le-a venit de la un studiu care arăta că pudra de cacao protejează dinţii de carii mai bine decât fluorul.
Delicios: Top 5 obiecte ciudate făcute din ciocolată
Rochii
Prima casă de modă care a prezentat rochii din ciocolată a fost Paco Rabanne. În ziua de azi, mai mulţi designeri internaţionali dar chiar şi români s-au aventurat să creeze astfel de piese vestimentare delicioase. Cel mai greu este să stablizeze ciocolata, care de obicei se topeşte la temperatura pielii.

Foto: Shutterstock, Facebook
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter