Cum se desfășoară un festival exclusiv în online? Interviu cu co-fondatoarele Bucharest Fashion Film Festival

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Vineri, 13 noiembrie 2020, 15:35
Cea de-a patra ediție a Bucharest Fashion Film Festival, primul eveniment din România plasat la intersecția dintre fashion, film și advertising, a avut loc zilele trecute. Evenimentul s-a desfășurat exclusiv online, pe site-ul bucharestfashionfilm.ro și pe platforma TIFF Unlimited.

Pe site-ul festivalului, bucharestfashionfilm.ro, publicul a putut urmări peste 40 de filme de fashion selectate în competiția oficială. Lor li s-a alăturat secțiunea Dressing the Body, cu o selecție de scurtmetraje care aduc o perspectivă socio-antropologică asupra relației dintre haină și purtător, explorând tensiunea dintre haina ca mască și haină ca mijloc de expresie. Tot pe site mai este disponibil și Podcastul Dress Codes, un episod pilot care cuprinde un interviu cu Magda Crăciun, doctor în antropologie socială, despre capitalul simbolic al hainelor și un colaj al scrierilor designerului Ana Alexe, interpretate de actrița Ilinca Hărnuț și montate pe un soundscape de Diana Miron.

Ca în fiecare an, juriul BFFF a inclus profesioniști din toate cele trei domenii, fashion, film și advertising. Anul acesta juriul a fost format din: Alina Gavrilă-Borțun, director creativ la Gavrilă& Asociații și fondator Fashion Tellers, o agenție boutique specializată pe fashion films, designerul Ioana Ciolacu, Ioana Mischie (regizor și scenarist, co-fondator Storyscapes, un ONG axat pe transmedia storytelling), David McGovern (regizor și lector la Central St Martins și Chelsea School of Art) și Ben Nicholas (scenarist, regizor și monteur, care a colaborat cu artiști precum Daniel Arsham sau branduri ca Adidas).

Ne dorim ca pe viitor să reușim să creștem frecvența evenimentelor din restul anului, pentru a continua să menținem activă comunitatea care s-a strâns în jurul festivalului. De la an la an, sperăm să putem aduce din ce în ce mai mulți invitați străini și să creștem latura de industrie a festivalului, astfel încât să poată funcționa ca o platformă de lansare pentru tinerii profesioniști“, spun Mădălina Cozmeanu și Ioana Diaconu, cofondatoarele BFFF.

Intră în galeria foto pentru a afla chiar de la Mădălina Cozmeanu și Ioana Diaconu, cofondatoarele BFFF, despre cum se organizează un festival de film în mediul online și cum se îmbină artistic și comercial moda, filmul și advertisingul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter