Cum să te ții de planurile pentru noul an? Află de la specialiști!

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 09 februarie 2018, 13:10
Te-ai obișnuit să-ți faci o listă cu planuri la fiecare început de an? Cum să reușești să te ții de ele, ce strategii să adopți pentru partea financiară sau pentru sănătate te învață patru specialiști care au participat la o nouă ediție Atelierele de Idei Unica.

Peste 100 de cititoare ale revistei au venit la ParkLake Shopping Center din București pentru a afla cum să-și stabilească strategia pentru 2018. Oana Cuzino, Miruna Stănculescu (psihoterapeut), Ciprian Teleman (consultant Qualians România) și Adrian Asoltanie (trainer educație financiară) au oferit câteva idei practice pe care oricine este interesat de o viață echilibrată le poate pune în aplicare.

Seara a fost deschisă de Raluca Hagiu, redactor-șef revista Unica, gazda noii ediții a Atelierelor. Urmărește mai jos înregistrarea evenimentului, care a fost transmis live pe pagina de Facebook unica.ro.

10 reguli pentru o viață sănătoasă în 2018, de la Oana Cuzino

Oana Cuzino la Atelierele de Idei Unica

La prima ediție din acest an a Atelierelor de Idei Unica, Oana Cuzino ne-a dezvăluit 10 reguli pentru o viață sănătoasă, pe care să le urmăm în 2018. Oana Cuzino este medic primar geriatru, doctor în știinte medicale și jurnalistă, prezentatoare a emisiunii tv „Ce se întâmplă doctore?”

  1. Voi găti mai mult acasă și voi lua masa mai rar pe fugă, în oraș.
  2. Mă voi cunoaște mai bine și voi fi atentă la nevoile mele.
  3. Îmi voi face toate analizele de rutină.
  4. Voi dedica mai mult timp lecturii, pasiunilor mele și viselor mele.
  5. Nu voi mai petrece atât de mult timp cu telefonul și televizorul.
  6. Voi renunța la fumat în fiecare zi câte puțin până reușesc.
  7. Voi „pierde” din când în când autobuzul pentru a merge mai mult pe jos.
  8. Promit să mă împrietenesc cu cele 8 ore de somn.
  9. Voi da mai încet volumul la gândurile negative și mai tare la cele pozitive.
  10. Voi petrece mai puțin timp virtual și mai mult timp cu prietenii.

 Miruna Stănculescu: „Avem nevoie de niște obiective scrise cu mare entuziasm la începutul anului”

Miruna Stanculescu la Atelierele de Idei Unica

Cel mai bun sfat pentru a te ține de obiectivele propuse la început de an a venit de la psihoterapeutul Miruna Stănculescu. „Avem nevoie de niște obiective scrise cu mare entuziasm la începutul anului. Acestea trebuie să fie specifice, să fie măsurabile, realizabile și realiste. Și nu în ultimul rând, obiectivele au nevoie să fie legate de timp. Aveți nevoie de niște obiective mari și grandioase, care trebuie transferate în bucățele mici, aducându-vă aminte că în lumea în care se îndeplinesc visurile lucrurile mari sunt făcute din multe lucruri mici.”

Ciprian Teleman a vorbit despre filozofia ikigai

Ciprian Teleman la Atelierele de Idei Unica

Ciprian Teleman, consultant Qualians România, a vorbit despre filozfia ikigai, rostul pentru care ne dăm în fiecare dimineață jos din pat. Secretul japonez pentru o viață lungă și fericită, în care ne trezim dimineața pentru a găsi armonia. Această armonie înseamnă intersecția a patru lucruri:

1. Ce îmi place mie cel mai mult să fac?
2. Cât de bine mă pricep la lucrul acela?
3. Lumea are nevoie de lucrul care mie îmi place și pe care mă pricep să-l fac?
4. Pot trăi din acel lucru? (Îmi pot asigura resursele?)

Adrian Asoltanie – cele mai bune sfaturi pentru a economisi bani

Adrian Asoltanie la Atelierele de Idei Unica

De la Adrian Asoltanie, trainer educație financiară, a explicat cum ne putem gestiona finanțele și a oferit oferi sfaturi și idei practice despre cum să reușești să economisim bani. Un sfat pe care probabil l-a reținut toată lumea prezentă la eveniment a fost ca, în ziua de salariu, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să punem deoparte 15%. Și abia apoi să plătim facturile, ratele și celelalte cheltuieli lunare.

La finalul evenimentului, toată lumea a participat la o tombolă la care au fost câștigate cinci premii oferite de Ivatherm. Vă așteptăm la edițiile viitoare Atelierele de Idei Unica!

Foto: Vlad Chirea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter