Condiții mai bune pentru 100 de grădinițe și școli din țară. Cum pot fi câștigate fondurile necesare

De Oana Savin, pe
100 de grădinițe și școli din întreaga țară vor avea ocazia să renoveze toaletele pentru a le oferi micuților o igienă corespunzătoare. 

Domestos a lansat, pentru al patrulea an consecutiv, campania „Susține igiena în școli”, o inițiativă prin care școlile și grădinițele din România au ocazia să câștige fondurile necesare renovării băilor, dar și produse Domestos pentru igienizare.

În cadrul acestei campanii, toți copiii vor fi câștigători deoarece vor primi câte un rucsac.

Unitățile de învățământ care doresc să se înscrie în campanie o pot face până pe data de 31 decembrie. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie pe site-ul www.domestos.ro cu o scrisoare în care povestesc despre condițiile de igienă din toaletele școlilor sau grădinițelor lor.

Un număr de 100 de școli și grădinițe care reușesc să obțină cele mai multe voturi vor fi desemnate câștigătoare.

Primele cinci unități de învățământ alese vor beneficia de premii în bani, în valoare cumulată de 15.000 euro, fonduri destinate îmbunătățirii condițiilor de igienă din grupurile sanitare.

Celelalte 95 de unități vor primi produse Domestos, destinate igienizării generale a școlilor și grădinițelor.

Citește și: Vino la Atelierele de Idei Unica să vorbim despre cum să locuim frumos

Andreea Marin, susținătoare a campaniei

Condiții mai bune pentru 100 de grădinițe și școli din țară. Cum pot fi câștigate fondurile necesare

Există subiecte legate de igienă pe care le considerăm tabu, oamenilor le e pur și simplu rușine să vorbească de ele, deși țin de viața noastră de zi cu zi, de nornalitate. Dar orice părinte știe că multe dintre bolile pe care copiii noștri le iau de la școală ori de la grădiniță țin pur și simplu de igiena precară din toalete. Tocmai de aceea am ales să susțin Campania Domestos “Susține igiena în școli!”, Copiii ar trebui să fie învățați importanța igienei și cum să realizeze o bună igienă foarte devreme pentru a se menține pe ei înșiși și pe ceilalți sănătoși”, a declarat Andreea Marin la evenimentul de lansare al campaniei.

De asemenea, ea a abordat acest subiect și pe rețelele de socializare.

Dragi dascăli, părinți și bunici, igiena în grădinițe, în școli și mai cu seamă în toaletele acestora este și astăzi un subiect ocolit, vorbim despre el cu timiditate, deși toți ne dorim să avem copii sănătoși, feriți de microbi, să îi știm în siguranță și în echilibru, mai ales că ajung să petreacă la școală un timp însemnat. Și nu de puține ori trecem cu ei prin experiențe nefaste, căci se întorc bolnăviori, aparent fără o explicație clară”, a afirmat vedeta pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Astăzi începe toamna astronomică. Imagini superbe de toamnă

Ela Crăciun, blogger de parenting, susține igiena în școli

Condiții mai bune pentru 100 de grădinițe și școli din țară. Cum pot fi câștigate fondurile necesare

“Curățenia este unul dintre pilonii educației în cazul copiilor mei. Un copil care este responsabil de mic pentru igiena personală va fi o persoană care va ști să aibă un stil de viață sănătos și organizat și mai mult, să fie responsabil cu mediul înconjurător. De aceea, cred că educația despre igiena personală trebuie setată de părinte și continuată la școală. Sunt bucuroasă că am ocazia să susțin și eu o campanie care are aceleași obiective pe care eu le aplic și în viața personală”, a afirmat Ela Crăciun.

Încă din 2015, Domestos a donat fonduri de peste 60.000 euro pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă din unitățile de învățământ din ciclul pre-școlar și primar din România, dar și produse Domestos pentru igienizarea grupurilor sanitare.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter