Ziua Internațională a Pisicii: de ce pisicile sunt cele mai grozave animale

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 11 august 2020, 09:45

Astăzi, pe 8 August, este Ziua Internațională a Pisicii. Această zi este sărbătorită de 17 ani, de când International Fund for Animal Welfare și alte grupări activiste pentru drepturile animalelor au hotărât că felinele merită să fie celebrate așa cum se cuvine.

Pe lângă drăgălășenia lor și personalitatea independentă, pisicile sunt benefice pentru sănătatea oamenilor, potrivit oamenilor de știință. Până și urmărirea de videoclipuri online cu pisici este benefică. Studiile arată, de fapt, că  atunci când te uiți la acele videoclipuri, îți crește nivelul de energie și de emoții pozitive.

Dacă nu erau suficiente motive să iubești pisicile – în general, dar mai ales azi, de ziua lor – iată câteva care au fost demonstrate științific, potrivit First Post:

Pisicile fac bine la psihic

Dacă simți stres și anxietate în mod constant, pisicile pot să îți sară în ajutor. Un studiu realizat pe un eșantion de 600 de oameni (din care jumătate sufereau de boli psihice) a arătat că 87% din oamenii cu pisici au recunoscut că felinele aduc bună-stare în viața lor, iar 76% au spus că pisicile îi ajută să se descurce mai bine cu stresul.

Pisicile pot fi de ajutor copiilor cu autism

Un studiu realizat de cercetătorii de la University of Missouri a arătat că interacțiunile sociale dintre copiii cu autism și pisici sunt foarte benefice pentru cei mici. Mai exact, abilitățile de interacțiune socială ale copiilor cu autism se îmbunătățesc când aceștia se află în preajma adorabilelor feline.

Torsul pisicilor poate grăbi procesul de vindecare a oaselor, tendoanelor și mușchilor

Când pisicile torc, sunt mulțumite și fericite. Însă torsul lor ar putea fi benefic și pentru noi, oamenii, potrivit unui studiu condus de Fauna Communications. Frecvența torsului pisicilor variază între 25 și 140 Hz. Intervalul acesta acoperă exact frecvențele care sunt considerate că ajută cu vindecarea fracturilor osoase, reducerea umflăturilor, eliminarea durerii, vindecarea rănilor, repararea mușchilor și tendoanelor și creșterea mobilității încheieturilor.

Pisicile reduc șansele de alergii viitoare

Conform unui studiu, oamenii care iau contact cu pisici și câini când încă sunt bebeluși au parte de un sistem imunitar întărit, mai ales în fața bolilor respiratorii. Mai mult, copiii expuși la alergenii de pisică de mici au o rezistență sporită în fața potențialelor alergii, spre deosebire de cei care sunt protejați cu orice preț de lumea exterioară.

Ai mai puține șanse să faci boli cardiovasculare dacă ai pisici în preajma ta

Cercetătorii de la University of Minnesota’s Stroke Institute din Minneapolis au descoperit că dacă ai pisică, nivelul de stres pe care îl ai e mai scăzut, iar ca și consecință riscul de boli cardiovasculare scade. De fapt, riscul de a face infarct sau de a dezvolta o boală cardiovasculară scade cu aproximativ 30%.

De ce sa nu folosesti urmatoarele cinci minute ca sa vezi care sunt cele mai frumoase pisici din lume?! Descopera cele mai interesante curiozitati despre pisici. Stiai ca felinele dorm, în medie, 16 ore pe zi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter