Cerbul de Aur 2019: ce trebuie să știi despre ediția din acest an a festivalului de muzică

De Bianca Prangate, pe

Cerbul de Aur 2019 este ediția cu numărul 19 a celebrului festival. Acesta se desfășoară în perioada 22-25 august în Brașov, în Piața Sfatului, și aduce pe scenă nume mari ale muzicii, atât din România, cât și din străinătate.

Premiile puse la bătaie sunt în valoare totală de 55.000 de euro. Cei 12 artiști participanți sunt: Renate (România), Florin Răduţă (România), Syuzanna Melqonyan (Armenia), Alfie Arcuri (Australia), Sara De Blue (Austria), Cynthia Verazie (Cipru), Tamara (Georgia), Veronica Liberati (Italia),  Eliza G (Italia), Ralfs Eilands (Letonia), Monika Marija (Lituania) și Anna Odobescu (Moldova). Artiștii urmează să cânte joi și vineri, sâmbătă fiind seara de gală, când se anunță marele câștigător.

În juriul de la Cerbul de Aur 2019 se află cântăreața Loredana Groza, compozitorul Vasile Șirli, cântărețul și fostul prezentator al festivalului Ricky Dandel, artista cu origini belgiene și franceze Viktor Laszlo și cântărețul italian Erminio Sinni. Gazdele care vor prezenta sunt Eda Marcus, prezentatoare de știri sportive la TVR, și artistul Elvin Dandel. Întregul eveniment va fi transmis în direct de Televiziunea Română, în exclusivitate.

În prima seară a festivalului Cerbul de Aur 2019 va cânta în deschidere Zoli Toth, alături de ansamblul de percuție Cantus Mundi. După ce cântăreții vor termina de interpretat melodiile, pe scenă va urca Ștefan Bănică Junior. Pentru acesta din urmă, va fi al patrulea recital la Cerbul de Aur. Pe lângă aceștia, pe scenă vor mai urca Laura Bretan, câștigătoarea ediției din 2016 a emisiunii „Românii au talent”, Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, și Olivier Kaye, câștigătorul Cerbul de Aur de anul trecut.

Vineri va cânta și Irina Rimes pe scena festivalului. Sâmbătă va urma un moment special, interpretat de mai mulți artiști: Loredana, Lucian Ionescu, Mara Captaru, Bianca Popescu, Vlad Nicolici și alți artiști vor interpreta un fragment din musicalul „We Will Rock You” scris de Ben Elton în 2002, inspirat de repertoriul formației Queen.

Ultima seară a festivalului Cerbul de Aur 2019 se va încheia cu fast, pentru că peste 100 din cei mai apreciați artiști români vor urca pe scenă, într-un spectacol folcloric sub regia Iulianei Tudor. Printre aceștia se numără Irina Loghin, Benone Sinulescu, Daniela Condurache și Ion Ghițulescu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter