Cele mai scumpe videoclipuri din toate timpurile

De Nicoleta Galeteanu, pe

Acuzată (a câta oară) de blasfemie, după ce a şi-a declarat dragostea faţă de Iuda, Lady Gaga a reuşit să se impună nu doar în topul excentricităţilor stilistice…
 …ci şi în topul celor mai costisitoare videoclipuri din toate timpurile.

Filmul celui mai nou single al cântăreţei, „Judas”, a costat nici mai mult, nici mai puţin de 10 milioane de dolari, scrie presa străină, fiind astfel cel mai scump videoclip din istoria muzicii.

Piesa, în care artista cântă despre iubirea pe care i-o poartă lui Iuda, pozând în rolul Mariei Magdalena, este doar una dintre melodiile artistei care promovează mesaje extremiste, în contradicţie cu doctrina creştină.

Iată mai jos care sunt cele mai scumpe videoclipuri care au beneficiat de bugete mai mari decât multe filme, dar mai mici decât cel de care a dispus Lady Gaga.

1. Michael şi Janet Jackson – Scream

Cel care va rămâne regele muzicii pop în istorie a dominat, până acum, topul artiştilor cu dare de mână când vine vorba de propria creaţie.

Clipul hitului „Scream”, lansat în vara anului 1995, i-a costat pe cei doi fraţi Jackson 7 milioane de dolari. Inspirat din copilăria lor dificilă şi cu o coregrafie inspirată din celebrul dans al lui Fred Astaire, clipul a făcut furori la vremea sa.

2. Madonna – Die Another Day

Clipul piesei „Die Another Day” a costat-o pe Madonna nu mai puţin de 6,1 milioane de dolari, în anul 2002. Ideea videoclipului a fost „furată” din filmul omonim din seria „James Bond”.

3.  Madonna – Express Yourself

Cu mult înainte să lanseze „Die Another Day”, Madonna a dominat topurile internaţionale cu hitul arhicunoscut „Express Yourself”. Acesta este, de altfel, primul cel mai scump videoclip, realizat de celebrul regizor David Fincher, cu o sumă colosală pentru acea vreme, de 5 milioane de dolari.

Şase ani mai târziu, cântăreaţa va cheltui o sumă identică pentru videoclipul „Bedtime Story”, lansat în ’95, şi regizat de Mark Romanek (Never let me go).

4. Guns N’ Roses – Estranged

Trupa americană de rock stabileşte cel mai mare buget pentru realizarea clipului la una dintre cele mai frumoase balade marca Guns N’ Roses.

Deşi realizat în mare parte cu ilustraţii din turneul mondial „Use Your Illusion”, desfăşurat între anii ’91-’93, clipul îi costă 4 milioane de dolari.

5. Puff Daddy – Victory

Regele rap Puff Daddy nu s-a dat în lături de la excese financiare, cu atât mai puţin pentru a-şi promova muzica, iar în cazul piesei „Victory” cu siguranţă acesta a stabilit o victorie.

Videoclipul piesei, înregistrat în ’98 împreună cu Busta Rhymes, l-a costat pe Puff Daddy 2,7 milioane de dolari şi a fost regizat de Marcus Nispel.

În topul celor mai scumpe videoclipuri figurează şi „Heartbreaker”, pentru care Mariah Carey a cheltuit 2,5 milioane de dolari, „What’s It Gonna Be?!” înregistrat de Busta Rhymes cu 2,4 milioane dolari şi clipul „Bad” al lui Michael Jackson, în valoare de 2,2 milioane dolari.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter