Cele mai comune greșeli când îngrijești o floare de apartament. Ce nu trebuie să faci!

De Unica.ro, pe
Atunci când cumperi o floare de apartament, este foarte ușor să te trezești că s-a ofilit, dacă nu ai urmărit pașii corecți de îngrijire.

O floarte de apartament are nevoi diferite în funcție de soiul ei. Unele plante se descurcă impecabil în aproape orice condiții, de exemplu ficusul și filodendronul. Altele au nevoie de lumină naturală și căldură, altele de umbră și umezeală. Poate nu doar o dată ți s-a întâmplat să aduci o floare în casă și să te trezești că se ofilește la puțin timp după. Care este motivul?

S-ar putea să faci niște greșeli comune, după cum arată Playtech.

Nu schimba ghiveciul de la o floare de apartament

Mulți oameni schimbă ghiveciul plantei imediat ce o aduc acasă. Însă acel ghiveci ar putea fi exact mediul ideal pentru plantă. Este bine să o lași să crească și, eventual, să o replantezi când mai crește, primăvara următoare.

De regulă, florile mici se replantează o dată pe an, primăvara. Rar se întâmplă ca o floare de apartament să aibă nevoie să fie mutată de două ori pe an. Dacă planta este înflorită, nu îi schimba ghiveciul și așteaptă până la primăvară. Dacă rădăcinile ei cresc prin orificiile pe unde se scurge apa, este momentul să o muți.

Nu o muta într-un ghiveci exagerat de mare, pentru că apa nu va mai ajunge la rădăcini.

Citește și: Reamenajarea bucătăriei: cinci întrebări esențiale

Citește și: Flori de vară. Ce se plantează vara în grădină

Citește și: Etichetele de pe haine – ce semnificație au simbolurile!

Citește și: Alimente care nu se țin la frigider. Inclusiv legume și fructe

Nu schimba pământul și nu adăuga îngrășământ

Sub nicio formă nu schimba pământul plantei mai devreme de un an. Când faci totuși acest pas, asigură-te că este tipul potrivit de sol pentru planta ta, altfel riști să o omori. Pentru a stabili acest lucru, consultă-te cu un specialist.

Iar dacă ai obiceiul să adaugi îngrășământ plantei de îndată ce ai adus-o acasă, acesta ar putea fi motivul pentru care ea moare. Timp de luni de zile, o floare de apartament nu are nevoie de hrană suplimentară. În plus, excesul de îngrășământ îi poate distruge rădăcinile.

Ține planta de apartament separat de alte flori

Când cumperi o floare de apartament nouă, este tentant să o pui alături de cele pe care le aveai deja, pentru a completa estetic ansamblul. Dar în primă fază este indicat să le ții separat. Motivul este simplu – noua floare poate avea dăunători, iar aceștia vor afecta inevitabil și plantele din jur.

Este bine să păstrezi noua plantă separat. Dacă după două săptămâni totul este în regulă, o poți pune alături de celelalte flori.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter