Cele mai bune și populare filme cu Gerard Butler

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Marți, 18 octombrie 2022, 14:31

Lista de filme cu Gerard Butler nu este deloc scurtă, deși actorul scoțian și-a început ascensiunea la Hollywood abia la începutul anilor 2000. În ultimii 15 ani, s-au adunat multe filme cu Gerard Butler care au reținut atenția publicului și care au fost adesea nominalizate la diverse competiții internaționale.

Cuprins

Iată câteva dintre cele mai populare și apreciate filme cu Gerard Butler pe care le poți urmări în timpul tău liber, dacă ești un fan al acestui actor.

Cariera sa cuprinde până acum 45 de filme, iar primele roluri în care a cucerit și criticii și publicul le-a avut la începutul anilor 2000. El este cunoscut îndeosebi pentru rolul regelui Leonidas din 300 – Eroii de la Termopile și pentru rolul contelui Dracula din filmul Dracula 2000.

Despre Gerard Butler și cariera lui

Distribuit fie în comedii romantice, fie în filme de acțiune cu scene de luptă impresionante, Gerard Butler are o carismă aparte și un sex appeal deosebit. Actorul de origine scoțiană are acum 51 de ani și s-a născut pe 13 noiembrie. Data de 13 se pare că i-a purtat noroc, deoarece el a făcut o carieră frumoasă în cinematografie, cu o ascensiune destul de rapidă.

Primul film în care a jucat a fost Mr. Brown, în anul 1997, an în care a primit și un rol secundar în filmul Tomorrow Never Dies. În anul 2000 s-a făcut cunoscut pentru interpretarea contelui Dracula, iar în anul 2007 deja era faimos și iubit de public, drept pentru care a primit rolul regelui Leonidas din filmul 300.

Gerard Butler a avut o scurtă idilă cu modelul român Mădălina Ghenea, a mai frânt câteva inimi printre femeile frumoase ale Americii, dar a rămas necăsătorit până în prezent. Îi place să i se spună Gerry, este foarte sociabil cu publicul, este unul dintre actorii maleabili de la Hollywood și este mândru că s-a lăsat de băut.

Inițial, Butler a încercat să devină avocat, dar actorul Steven Berkoff l-a remarcat într-o cafenea din Londra și i-a propus un rol în piesa Coriolanus. Astfel, a abandonat cariera în Drept și s-a orientat către actorie, fără să aibă studii în acest sens.

Cele mai bune filme cu Gerard Butler

Dracula 2000

Dracula, eliberat după 100 de ani, se trezește într-un secol 21 al haosului si tentațiilor, al magazinelor de discuri Virgin și al cluburilor subterane la care se adaptează de minune. Prima sa destinație sunt Statele Unite – locul perfect pentru a seduce tinere frumoase și a-și exercita puterea. El, însă, mai are un scop. Undeva, în New Orleans, se află o tânără femeie pe care Dracula trebuie să o găsească. Ea este singura persoană de pe Pământ cu care își împarte întunecata moștenire.

300 – Eroii de la Termopile

Filmul este o evocare feroce a Bătăliei antice de la Termopile în care Regele Leonidas (Gerard Butler) și 300 de spartani au luptat până la moarte împotriva lui Xerxes și a armatei sale masive de persani. Înfruntând șanse de nebiruit, vitejia și sacrificiul lor inspiră toti grecii să se unească împotriva dușmanului lor persan.

Fantoma de la Operă – The Phantom of the Opera, 2004

Vocea lui o cheama, sustinandu-i talentul extraordinar din ungherele intunecoase ale Operei, unde corista inocenta Christine Daae (EMMY ROSSUM) si-a gasit un camin. Numai profesoara de balet, Madame Giry (MIRANDA RICHARDSON), stie ca misteriosul ‘Inger al Muzicii’ despre care vorbeste Christina este, de fapt, Fantoma (GERARD BUTLER), un geniu muzical desfigurat, care bantuie prin catacombele cladirii, ingrozind grupul de artisti care traiesc si lucreaza aici. Pentru multe fane ale acestui actor, povestea face parte dintre cele mai bune filme cu Gerard Butler.

Operațiunea Hunter Killer – Hunter Killer, 2018

Un căpitan de submarin american face echipă cu pușcașii marini pentru a-l salva pe președintele Rusiei, răpit de un general răzvrătit. Căpitanul Joe Glass (Gerard Butler) se află în căutarea unui submarin american dispărut, atunci când descoperă că în largul mării se pregătește o lovitură secretă dată de ruși, ce amenință să distrugă ordinea mondială. Cu echipa și țara pe linie, Căpitanul Glass trebuie să organizeze un grup de elită al forțelor speciale ale Marinei americane (SEAL) pentru a-l salva pe președintele rus răpit și pentru a naviga prin apele inamice încercând să oprească un al Treilea Război Mondial.

Cod roșu la Casa Albă – Olympus has Fallen, 2013

Cu Gerard Butler, Aaron Eckhart și Morgan Freeman în centrul acțiunii, Cod Roșu la Casa Albă este un thriller incitant. Casa Albă devine ținta unui atac terorist pus la cale de o grupare nord-coreeană. Printre focuri de armă și detonări de bombe, însuși Președintele Americii este luat prizonier. Toate eforturile serviciului se securitate și ale poliției de salvare a instituției se bazează acum pe informațiile furnizate de Mike Bannings, fost membru al gărzii prezidențiale, blocat în clădire fără ca teoriștii să știe de existența sa.

Cod roșu la Londra – London has Fallen, 2016

Continuarea imensului succes de box office Cod roșu la Casa Albă începe la Londra, unde prim-ministrul britanic a murit în circumstanțe misterioase. La funeraliile sale participă lideri ai statelor din toată lumea occidentală. Dar, ceea ce începe ca fiind cel mai bine păzit eveniment din lume se transformă într-un complot menit să ucidă preaputernicii zilei, și să arunce în aer fiecare simbol al capitalei Marii Britanii.

Prizonierii timpului – Timeline, 2003

In inima vaii Dordogne din Franta, regiune incarcata de istorie si de frumuseti naturale, o echipa de studenti la arheologie impreuna cu profesorul lor muncesc cu indarjire sa scoata la iveala ruinele unui castel din secolul XIV.
Pentru profesorul Edward Johnston (Billy Connolly) acest proiect reprezinta apogeul carierei sale – un vis pentru care traieste. Ajutat de asistentul sau Andre Marek (Gerald Butler) si de fiul sau (Paul Walker) precum si de studentii Kate (Frances O’Connor), Stern (Ethan Embry) si Francois (Rossif Sutherland) el vrea sa scoata la iveala nu numai castelul La Roque dar si o manastire inconjurata de o asezare – localitatea Castelgard. Dar lucrurile o iau razna…

Filme cu Gerard Butler din genul comedii romantice

Mereu în offside – Playing for Keeps, 2012

George Dryer (Gerard Butler), un cunoscut fotbalist în tinerețe, acum aproape falit, se întoarce în orășelul de provincie McLean, Virginia ca să își îmbunătățească relația cu fiul său de nouă ani, Lewis (Noah Lomax), pe care l-a văzut destul de rar de când s-a despărțit de mama sa, Stacie (Jessica Biel). Deși a făcut nenumărate greșeli în trecut, George este dispus să facă compromisuri, de dragul copilului, și să găsească un loc de muncă în apropiere. Ca să păstreze o relație bună cu cel mic, Stacie îl convinge pe George să antreneze echipa de fotbal a lui Lewis. Ce nu anticipaseră cei doi este însă atenția pe care o primește bărbatul din partea părinților copiilor din echipă, în special din partea mămicilor…

P.S. Te iubesc – P.S. I love You, 2007

Unii dintre noi așteaptă toată viața pentru a-și descoperi sufletele-pereche, dar nu și Holly (Hilary Swank) și Gerry (Gerard Butler). Apropiați încă din copilărie, ei își terminau propozițiile unul altuia și păstrau un zâmbet pe buze chiar și atunci când se certau. Nimeni nu și-l putea imagina pe unul dintre ei în lipsa celuilalt. Dar într-o zi inimaginabilul se produce, iar moartea lui Gerry o devastează pe Holly. Însă, odată cu cea de-a 30-a zi de aniversare a sa, Gerry revine la viață, nu material, ci prin intermediul a 12 scrisori, câte una pentru fiecare lună a anului, care să o ghideze pe Holly în noua sa viață; fiecare scrisoare purtând epilogul „PS, I love you”.

Adevărul gol-goluț – The Ugly Truth, 2009

Între Katherine Heigl și Gerard Butler ies scântei pentru că cei doi colegi care par sortiți să se disprețuiască veșnic. Ea e hotărâtă să-și găsească partenerul ideal, scornit de visele ei. El vrea să le transmită femeilor mesajul că trebuie să fie mai realiste și să admită că bărbații nu au decât un singur scop. Dar exact atunci când el se decide să o ajute pe Abby să obțină ceea ce vrea, cei doi își dau seama cu stupoare cât de tare se pot atrage firile opuse.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter