Topul celor mai bogaţi artişti care nu mai sunt în viaţă

De Unica.ro, pe

Au trecut doi ani de la moartea lui Michael Jackson, însă artistul continuă să producă milioane de dolari familiei şi companiilor care i-au cumpărat drepturile de autor.
Pentru al doilea an la rând, regele muzicii pop rămâne artistul cu cele mai mari încasări post-mortem, depăşind cu mult veniturile multor artişti cunoscuţi care cântă pe scenele lumii.

Albumele sale reeditate şi articole care îi poartă semnătura au generat venituri de 170 de milioane de dolari anul trecut, potrivit Forbes, ocupând, totodată, poziţia a doua pe topul vedetelor pop, în viaţă sau decedate, cu cele mai mari încasări în ultimele 12 luni.

Un alt rege al muzicii mondiale, Elvis Presley, ce va fi întruchipat de Eric Bacon într-un nou film despre star, a generat venituri de 55 de milioane de dolari.

Fondul care administrează averea lui Presley a beneficiat de pe urma unui spectacol pus în scenă de compania Cirque du Soleil, intitulat „Viva Elvis”, realizat în memoria „regelui rock’n’roll-ului”.

Diva nemuritoare a cinematografiei, Marilyn Monroe, muza a celebrităţilor şi designerilor contemporani, a produs încasări uriaşe de 27 milioane de dolari, fiind pe locul trei în top. Potrivit Forbes, Grupul Authentic Brands a cumpărat drepturile de a folosi imaginea starului, într-o campanie de actualizare a imaginii sale.

Actriţa poate fi văzută deja într-o reclamă la un parfum, alături de Charlize Theron, iar compania are în plan realizarea unui lanţ de cafenele Marilyn Monroe.

Celebrul creator de benzi desenate, Charles Schulz, decedat în 2000, ocupă locul al patrulea în clasamentul celor mai profitabile vedete care nu mai sunt în viaţă, schiţele sale generând în ultimul an nu mai puţin de 25 de milioane de dolari.

Compania Iconix a scos din buzunar 175 de milioane de dolari pentru celebrele benzi desenate „Peanuts”.

Regretata actriţă americană Elizabeth Taylor, care a decedat în acest an, la vârsta de 79 de ani, ocupă locul cinci, cu venituri de 12 milioane de dolari, o mare parte provenind din vânzările parfumului său, White Diamonds.

Aceleaşi venituri a generat şi legendarul cântăreţ britanic John Lennon. Numai în 2010 au fodt vândute peste 1,6 mil. de albume ale trupei Beatles, muzica lor fiind inclusă şi în iTunes Store.

Celebrul fizician Albert Einstein a făcut încasări de 10 mil. dolari, de pe urma numelui său asociat cu diverse produs – jucăriile Baby Einstein, campania unei bănci, brandul de camioane Chrysler sau colecţia de ochelari A.J. Morgan.

Iată restul topului Forbes al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă:

Theodor Seuss Geisel – scriitor american – 9 milioane de dolari,
Jimi Hendrix – chitarist – 7 milioane de dolari,
Stieg Larsson – scriitor suedez – 7 milioane de dolari,
Steve McQueen – actor american – 7 milioane de dolari,
Richard Rodgers – compozitor american – 7 milioane de dolari,
George Harrison – chitarist britanic – 6 milioane de dolari,
Bettie Page – actriţa americană – 6 milioane de dolari,
Andy Warhol – artist american – 6 milioane de dolari.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter